Bayram namazı hazırlığı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Bayram namazı açıklaması

Haberler 01.05.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Biz bayram namaz klnacak ekilde hazrlklarmz yapyoruz. Cuma namazn nasl klabiliyorsak bayram namazn da ayn ekilde klabiliriz dedi.

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Erba, Kanal 7de yaymlanan Prof. Dr. Mustafa Karatala Sahur Vakti programna video konferans yoluyla katld.

Erba, programda Kovid-19 tedbirleri kapsamnda bayram namaznn klnp klnmayacann sorulmas üzerine, u cevab verdi:

Bayram namaz da cuma namaz gibi ksa bir namazdr. ki rekatl bir namazdr. Biz klnacak bir ekilde hazrlklarmz yapyoruz. Cuma namazn nasl klyorsak bayram namazn da ayn ekilde klabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapp camiden ayrlma imkan var. Dolaysyla bayram namaznda herhangi bir sknt olacan u an itibaryla düünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa.

BAYRAM NAMAZI HAZIRLII

Diyanet leri Bakanlnn ramazan aynda yürüttüü din hizmetleriyle ilgili bilgi veren Erba, Be vakit ve cuma namazlarmzda cemilerdeki irat çalmalarmz devam ediyor. Dijital ortam çok iyi kullanmaya baladk. Diyanet TVden irat programlar yaplyor. Ayrca Türkiye genelinde 90 bin kadar camimizde, imkanlar nispetinde, tedbirlere riayet ederek irat hizmetlerine devam ediyoruz. diye konutu.

Yurt dnda 100den fazla ülkede de Diyanet görevlilerinin irat çalmalarn sürdürdüünü ifade eden Bakan Erba, Türkiye Diyanet Vakfnn hizmetleri youn bir ekilde devam ediyor. Yurt içinde 81 ilimiz 922 ilçemizde, Diyanet Vakfnn hayr hasenat hizmetleri, ramazan paketleri, zekat datm sürüyor. Yurt dnda ise 78 ülkede fakir fukara, garip gureba insanlarn yannda mümkün oldukça olmaya çalyoruz. Ülkemizin cömertliini, milletimizin büyüklüünü bu ekilde hem yurt içinde hem de yurt dnda insanlarmzla paylamaya gayret ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git