BDT Erdal Tosun o feci kaza da Kardeşi Tosuncuk'un yanına göçtü hem de hiç suçu yokken

Bir Demet Tiyatro ile hayatımızda yer edinen Erdal Tosun, hayatının ikinci baharında feci kaza da hayatını kaybetti. Kaza sabah 06.30 sularında meydana geldi.

Haberler 30.11.2016 - 19:41 Son Güncelleme : 30.11.2016 - 20:08

Bir Demet Tiyatroda karmza çkmt ve onlarca dizi ve tiyatro ile de tannmt Erdal Tosun. Ünlü tiyatrocu bugün elim kaza da hayatn kaybetti. Erdal Tosunun ölümüne mahal veren sürücü gözaltna alndktan sonra çok üzücü bir gerçe ortaya çkt. Henüz 53 yanda olan ünlü tiyatrocu, aramzda çok uzun süre kalamasa da oyunlar ve baars ile adndan bir hayli söözettirdi. Böbrek yetmezlii rahatszl olan ünlü tiyatrocunun kendi memleketinde diyalize gimek için yola çkt örenilince herkes kahroldu. Öyle ki kaza da kendisinin de hiç bir suçu yoktu. Kear eritten uçan araç Tosunun kulland araca çarpt. Taziye ziyaretine giden Ylmaz Erdoann ise konumaya mecali kalmamt. Yeilçamn akllardan silinmeyen karakteri Necdet Tosunun olu olan Erdal Tosunun hayat ile ilgili detaylar bilinmeyanler ve srlar hepsi haberimizde.

ERDAL TOSUN HAYATINI KAYBETT

Kaza, saat 06.30 sralarnda Saryer, Büyükdere Caddesi l Jandarma Komutanl Kavanda meydana geldi. Kontrolden çkan araç kaldrma çarptktan sonra Saryerden Levent istikametine seyir halindeki sanatç Erdal Tosunun kulland 34 UJ 3409 plakal otomobilin üstüne düerek yola savruldu. Dümenin etkisiyle Erdal Tosunun kulland otomobilin tavan ksm çöktü. Tavan çöken otomobilin içerisinde Erdal Tosun skt. Kazay gören vatandalarn ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve salk ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri orta refüje çarparak takla atan sürücüyü otomobil içerisinden çkartarak salk ekiplerine teslim etti.

Tiyatrocu Erdal Tosunu ise skt yerden çkarmak için itfaiye ekipleri uzun ura verdi. Yaklak 1 saatlik çalmann ardndan Tosun, hurdaya dönen araçtan çkarld. Salk ekipleri tarafndan yaplan incelemelerin ardndan Tosunun olay yerinde hayatn kaybettii belirlendi. Tosunun cenazesi Kathane Devlet Hastanesi morguna kaldrld.Polis ekipleri kazayla ilgili soruturma balatt.

ERDAL TOSUNUN HAYATI

Yeilçam aktörlerinden Necdet Tosunun oludur. Kardei Gürdal Tosun da kendisi ve babas gibi bir oyuncuydu. 1980 ylnda Beyolu Fndkl Lisesinden mezun oldu. 1981 ylnda Mine adl filmle sinemaya balad. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarndan mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu. Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosunda göreve balad. Son olarak Murathan Mungann Mezopotamya Üçlemesi adl oyununda oynad ve Devlet Tiyatrolarndaki görevinden ayrlp BKM Oyuncular arasna katld. Bunlarn yannda çeitli filmlerde ve dizilerde rol ald. Bunlardan biri olan Rinada canlandrd Memo karakteriyle söyledii Hayallerimizi Satmadk ya repliiyle tannr. 30 Kasm 2016 tarihinde Saryer, Büyükdere Caddesi l Jandarma Komutanl Kavanda meydana gelen trafik kazasnda yaamn yitirdi.

OYUNLARI

Sen Hiç Ateböcei Gördün mü : Ylmaz Erdogan - BKM - 2000

Geyikler Lanetler : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu - 1993

Lozan (oyun) : Memet Baydur - Antalya Devlet Tiyatrosu - 1992

Tanr (oyun) : Woody Allen : Özel Tiyatro - 1988

Lokomopüf : Wolker Ludvig\Rainer Hachfeld - stanbul Devlet Tiyatrosu - 1985

Ana Sayfaya Git