Bedelli askerliğe yoğun talep

İlk celp döneminde birliklere sevk işlemi 15 Eylül'de, ikinci sevk işlemi 6 Ekim'de, üçüncü sevk işlemi de 27 Ekim'de yapılacak. İlk celp dönemine ilişkin sevk bilgilerinin duyurulduğu uygulamada ikinci celp dönemine ilişkin sevk bilgileri 6 Eylül'de, üçüncü celp dönemine ilişkin bilgiler de 27 Eylül'de e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek.

Haberler 03.09.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk celp döneminde birliklere sevk ilemi 15 Eylülde, ikinci sevk ilemi 6 Ekimde, üçüncü sevk ilemi de 27 Ekimde yaplacak. lk celp dönemine ilikin sevk bilgilerinin duyurulduu uygulamada ikinci celp dönemine ilikin sevk bilgileri 6 Eylülde, üçüncü celp dönemine ilikin bilgiler de 27 Eylülde e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek.

Bedelli askerlikten faydalanmak için bavuranlarn says 450 bine yaklat. Bedelli askerlik uygulamasna yönelik çalmalar, Milli Savunma Bakanl koordinesinde Genelkurmay Bakanl ve Kuvvet Komutanlklarnn ilgili birimlerinin katlmyla youn ekilde devam ediyor. Sürece Jandarma Genel Komutanl yetkilileri de katk salyor.

Bedelli askerlikten faydalanmak üzere 450 bine yakn bavuru yapld.

- Bavuru artlar

Düzenlemeye göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doup 15 bin Türk liras ödeyenler yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanacaklar 21 gün temel askerlik eitimi alacak.

Yurt dnda yaayanlar ile resmi olarak yurt dnda 3 yldan daha fazla çalanlar, 2 bin avro ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlnca verilecek uzaktan eitimi almalar halinde askerlik hizmetini yerine getirmi saylacak.

Kanuna göre, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen hak sahipleri, 3 Austosta balayan ve 3 Kasma kadar sürecek üç ay boyunca bavurularn e-Devlet üzerinden, ayrca yurt içinde askerlik ubeleri ile yurt dnda konsolosluklar araclyla yapabilecek.

Hak sahibi olduu belirlenerek müracaat kabul edilen yükümlüler, bavuru belgesini aldktan sonra bankaya 15 bin lira yatracak. Yükümlüler, bedeli yatrdn gösteren dekontu askerlik ubelerine teslim ederek celp duyurusunu bekleyecek.

- lk birlikler belli oldu

Bedelli askerlik uygulamasna ilikin celp takvim süreci de iliyor.

Müracaat sürecini tamamlam bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerden, üç celp döneminden ilkinde temel askerlik eitimi alacaklara ilikin bilgiler, e-Devlet sistemi üzerinden yaymlanmt.

Yükümlüler, temel askerlik eitimi alabilecekleri birlikleri sistem üzerinden örenirken bilgiler, ayrca yükümlülerin adlarna kaytl cep telefonlarna da mesaj olarak da gönderilmiti.

Milli Savunma Bakanlnca, bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlere üç celp döneminde temel askerlik eitimi verilecei, ilk celp döneminde birliklere sevk ileminin 15 Eylülde, ikinci sevk ileminin 6 Ekimde, üçüncü sevk ileminin de 27 Ekimde yaplaca açklanmt.

kinci celp dönemine ilikin sevk bilgileri 6 Eylülde, üçüncü celp dönemine ilikin bilgiler de 27 Eylülde e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek.

lk 3 dönemde yer almayan dier yükümlülerin celp planlamas da 3 Kasmdan sonra ayrca duyurulacak.

- lemlerini geciktirenler kapsam dna çkartlacak

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin, yoklamalarn celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlette kiisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlamalar gerekecek.

Gerekli ilemleri süresi içinde tamamlamayan yükümlüler, bedelli askerlik kapsam dna çkartlacak.

Ana Sayfaya Git