Bedelli askerlik 2017 Yıldırım açıklaması! 'Terörle mücadele var bedelli yok'

Bedelli askerlik konusu geçtiğimiz günlerde tekrardan gündeme çıkmıştı. Bedelli askerlik çıkacak mı 2017 sorusu tekrardan sorulmaya devam ederken, en son olarak 2014'te gündeme çıkan ve askerliğini paralı olarak yapmak isteyenler için bedelli askerlik konusunda gelişmeler takip ediliyor.

Haberler 04.06.2017 - 15:33 Son Güncelleme : 04.06.2017 - 15:35

Bedelli askerlik konusu geçtiimiz günlerde tekrardan gündeme çkmt. Bedelli askerlik çkacak m 2017 sorusu tekrardan sorulmaya devam ederken, en son olarak 2014te gündeme çkan ve askerliini paral olarak yapmak isteyenler için bedelli askerlik konusunda gelimeler takip ediliyor. Babakan Binali Yldrma geçtiimiz gün sunulan tasar da bedelli askerliin gidiat konusunda bugün açklama yapld. Peki bedelli askerlik geliyor mu?

Gerek Irakta gerekse de ülkede devam eden terör operasyonlarndan konumasnda bahseden Babakan Binali Yldrm, bedelli askerlii henüz gündemde olmadn vurgulad açklamasnda Hükümetin gündeminde bedelliyle ilgili bir konu yok. u anda terörle amansz bir mücadele içindeyiz dedi.

Sklkla gündeme gelen bedelli askerlik sorusuna Babakan Binali Yldrmdan yant geldi. çankaya Kökünde medya temsilcileriyle bir araya gelen Yldrm, bedelli askerlik ile ilgili u açklamay yapt

BBP Genel Bakan Mustafa Destici ile görümenizin ardndan bedelli askerlik gündeme geldi. Ufukta böyle bir ey var m? sorusu üzerine Yldrm, Böyle bir ey yok. Bizim programmzda, Hükümetin gündeminde bedelliyle ilgili bir konu yok. çünkü u anda terörle amansz bir mücadele içindeyiz. Bütün younluumuzu, arlmz bu konuya vermi durumdayz. Sayn Destici, böyle bir hususu gündeme getirdi, yani Bedelli olsa da bunlardan elde edilen paray SMA hastalarna getirsek diye bir temennisi oldu. Bizim ona karlk bir cevabmz olmad. ifadelerini kulland.

Bedelli Askerlik Nedir ?

Zorunlu askerlik yükümlülüü tayanlarn (20 yan doldurmu salkl her bir birey) mevcut bu askerlik süresini ksaltmak için nakit bedel ödemesine bedellik askerlik ad verilir. in temel mant budur. artlar salayp gereken ücreti ödediiniz durumda bedelli olarak askerliinizi yapabilir, ksacas askerden muaf olabilirsiniz. Peki bu koullar neler ve kimler bedelli yapabilir ?

Kimler Bedelli Askerlik Yapabilir ?

Bedelli askerlik yapmann iki farkl yolu vardr. Bunlar;

18 yan doldurmu, Türkiye Cumhuriyeti vatanda olmasna ramen minimum 3 sene yurtdnda çalm erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu hizmeti tamamlayabilirler. Buna ksaca dahte denir. Anlam dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler eklindedir.

Türkiye Cumhuriyeti snrlar içerisinde ikamet eden, 12 yan doldurmu erkekler için dönemlik çkartlan yasalarla salanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasann gerektirdiklerine baldr. lgili yasann yürürlüe girdii zamanda aranan artlar salayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

2011 senesinde yürürlüe alnan 1111 sayl askerlik kanununun geçici 46. maddesine göre; 29 yan bitirmi (30 yandan gün alm) olan ve ilgili ücreti ödeyen (30 bin TL) her kii askerlik vazifesini yapm saylr. Yasann ilgili madde düzenlemesiyle beraber 21 günlük temel askerlik eitiminden de muaf olurlar.

Bedelli Askerlik Hakknda Skça Sorular Sorular

Bedelli askerlik hakknda skça sorular sorulara bu alanda yer verelim. Eer ki sizin de aklnza taklan bir yer varsa yaznn altndan yorum yaparak sorabilirsiniz. Elimden geldiince, bilgim dahilinde yorumlarnza en ksa sürede cevap vermeye çalacam. Siz aklnza taklan bir soru var m diye düünürken ben bedelli askerlik hakknda en sk sorular sorulara geçeyim.

Soru: Bedelli askerlik yapabilmek için ödenmesi gereken miktar nedir?

Askerliinizi bedelli olarak yapabilmeniz için ilgili kuruma ödemeniz gereken miktar 30,000 liradr. stenildii taktirde bu miktarn yars (15,000 TL) pein, dier yars ilk ödemeyi takip eden 6 aylk süre içerisinde yaplabilir.

Soru: Bedelli askerlik bavurusu nereye yaplr?

Türkiye Cumhuriyeti snrlar içerisinde yayorsanz bedelli askerlik bavurunuzu askerlik ubelerine, ülke dnda iseniz konsolosluklara ahsen yapmanz gerekir. Bedelli askerlik bavurusu vekaletle veya posta ile yapma ansnz yok. ahsen yapmalsnz. Bavuru yapan kiiye ödemesi gereken tutar (30 bin TL) ve ödemenin yaplaca banka bilgilerini barndran bir belge verilir. Bedelli askerlik yapmak isteyen kii bu belge ile beraber bankaya gidip ödemeyi gerçekletirir. Ödemenin yapldna dair (30,000 lirann tamam veya 15,000 liras pein geri kalan ilk ödeme gününden itibaren 6 ay içerisinde olacak ekilde) bir asl olmak üzere toplam üç nüsha dekontu, bedelli askerlik bavurusunu yapt yere götürür.

Soru: Bedelli askerlik ödemesi zamannda yaplmazsa ne olur?

Kiinin bedelli askerlik yapabilmesi için gereken artlar tamad anlalrsa, kii ödeme yapmaktan vazgeçerse veya ilgili ödeme zamannda yaplmazsa bu kii bedelli askerlik kapsamnn dna alnr. Bedelli askerlik kapsam dna alnan kii önceden yapm olduu ödemeyi alabilmek için dilekçe ile bavuru yapmaldr. Geri ödeme bavurusu, ödeme yaptktan itibaren 6 ay içerisinde yaplmaldr.

Soru: Geri ödeme bavurusu yapan kiiler, ödedikleri paray ne zaman geri alabilir?

Geri ödeme bavurusu talebi askerlik ubesi tarafndan 90 gün içerisinde incelenir. nceleme sonucu durum olumlu çkarsa kiinin dosyalar bakanla iletilir. lgili bedel bakanlk tarafndan 1 ay içerisinde kiinin geri ödeme bavurusu içerisinde belirttii hesaba yaplr.

Ana Sayfaya Git