Bedelli askerlikte ilk birlikler belli oldu

Bedelli askerlik uygulamasının birinci celp döneminde temel askerlik eğitimi verileceklerin birlikleri e-Devlet sistemi üzerinden yayımlandı.

Haberler 29.08.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bedelli askerlikten faydalanacaklarn birinci celp döneminde gönderilecekleri birlikler belirlendi. Yükümlüler, bilgilere e-Devlet sistemi üzerinden ulaabilecek.

Bedelli askerlik uygulamasna ilikin celp takvim süreci iliyor. Edinilen bilgiye göre müracaat sürecini tamamlam bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerden, üç celp döneminden ilkinde temel askerlik eitimi alacaklara ilikin bilgiler, e-Devlet sistemi üzerinden yaymland.

Yükümlüler, temel askerlik eitimi alabilecekleri birlikleri sistem üzerinden örenebilecek. Bilgiler ayrca yükümlülerin, adlarna kaytl cep telefonlarna da mesaj olarak gönderilecek.

Milli Savunma Bakanlnca, bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlere üç celp döneminde temel askerlik eitimi verilecei, ilk celp döneminde birliklere sevk ileminin 15 Eylülde, ikinci sevk ileminin 6 Ekimde, üçüncü sevk ileminin ise 27 Ekimde yaplaca açklanmt.

kinci celp dönemine ilikin sevk bilgileri 6 Eylülde, üçüncü celp dönemine ilikin bilgiler ise 27 Eylülde e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek.

lk 3 dönemde yer almayan dier yükümlülerin celp planlamas ise 3 Kasmdan sonra yaplarak ayrca duyurulacak.

- lemlerini geciktirenler kapsam dna çkartlacak

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin, yoklamalarn celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlette kiisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlamas gerekecek.

Gerekli ilemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler, bedelli askerlik kapsam dna çkartlacak.

Ana Sayfaya Git