Belediye başkanları tarlada biber topladı

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Şanlıurfa'ya gelen belediye başkanları, Şanlıurfa 2. İsot Festivali kapsamında tarlalarda isot hasadı etkinliğine katıldı

Haberler 24.09.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin çeitli kentlerinin ve ilçelerinin belediye bakanlar, anlurfada 2. sot Festivali kapsamnda tarlada düzenlenen isot toplama etkinliine katld.

Türkiye Tarihi Kentler Birlii (TKB) anlurfa Bulamas etkinlikleri çerçevesinde kentte bulunan belediye bakanlar, anlurfa Büyükehir Belediyesince bu yl ikincisi düzenlenen anlurfa 2. sot Festivaline katld.

Festival kapsamnda merkez Haliliye ilçesine bal Yeiltepe Mahallesinde buluan bakanlar, kollarn svayp isot tarlalarna girdi.

Yaklak 37 derece sya ramen ellerindeki sepetlerle biber toplayan bakanlara, hasat ettikleri ürünler anlurfa Büyükehir Belediye Bakan tarafndan hediye edildi.

Zaman zaman topladklar biberlerin tadna bakan bakanlardan kimisinin acdan aznn yand görüldü.

- anlurfa mutfanda yeri önemli

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, burada yapt açklamada, biberin anlurfada mahalli isminin isot olduunu, Türkiye ve dünyann birçok yerinde yetitirildiini söyledi.

Biberin hasat edilerek isota dönütürülme sürecinin bir kültür olduunu belirten çiftçi, Dolaysyla isotun anlurfa mutfanda önemli bir yeri var, mutfann lezzeti, çeitlii isottan kaynaklanyor. Bu gün bunu festival haline getirdik ve hasadyla festivalimize baladk. dedi.

TKB anlurfa Bulamas kapsamnda kentte bulunan belediye bakanlarn tarlaya biber toplamaya getirdiklerini ifade eden çiftçi, gelen misafirlerin biber topladktan sonra memleketlerine uurlayacaklarn kaydetti.

- Farkl bir heyecan yaadk

Biber hasadna katlan Konya Ereli Belediye Bakan Özkan Özgüven de anlurfann tarihi dokusu, yiyecei, içecei ve insanyla güzel bir kent olduunu dile getirdi.

anlurfada dolu dolu iki gün geçirdiklerini kaydeden Özkan, Burada Türkiye Tarihi Kentler Birlii toplantmz burada gerçekletirdik. Bu manada imdi isot tarlasndayz ve güzel bir hasat gerçekletiriyoruz. anlurfa mutlaka gezip görülmesi, anlalmas gereken bir kent. Ben de ilk kez geldim, bu güne kadar gelmediim için pimanm. lk frsatta ehit ailelerimizle birlikte anlurfaya bir gezi düzenleyeceiz. Daha önce sadece peygamberler ehri ve Balklgöl olarak anlurfay biliyorduk. Artk bütün güzellikleriyle daha fazla tandk. diye konutu.

Bolvadin Belediye Bakan ise anlurfada yaptklar biber hasadyla farkl bir heyecan yaadklarn, dier belediye bakanlaryla böyle bir etkinlie katldklar için mutlu olduklarn, aclarnn büyük keyiflerinin yerinde olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git