Belediye güvenlik görevlisi PKK'lı!

Belediyede görevli güvenlik personelinin terörist olduğu ortaya çıktı. PKK bölge sorumlusu işe alımlarla ilgili belediye başkanına talimat vermiş. Silahlı üniformalı fotoğrafı bölge sorumlusunun üzerinden çıktı.

Haberler 29.06.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice lçesinde 10 Milyonluk krmz listede aranrken öldürülen PKKnn sözde Özel güç sorumlusu Dr. Amara kod adl Müzeyyen Aydnlnn üzerinden çkan ifreli dijital dokümanlarda, Dicle Üniversitesinde ve Büyükehir Belediyesinde Özel güvenlik görevlisi olan Veysel Sonsuzun silahl, üniformal fotoraflar ve özgeçmi raporu bulundu. Ei de Üniversitede hemirelik yapan Sonsuz, itirafç olunca pimanlk yasasndan yararlanp 1 yl 6 ay 22 gün hapisle cezalandrld. Sonsuz, belediyelerdeki ihalelerden PKKya aktarlan pay ile örgüt ile belediyeler arasndaki organik ba anlatan önemli itiraflarda da bulundu.

SON DAKKA YÜZ TARAMA SSTEM LE DEFRE OLDU

Licenin Akçabudak Köyünde öldürülen sözde bölge sorumlusu Müzeyyen Aydnlnn üzerinden çkan dijital materyallerin incelemesinde çkan iki kare fotoraf ok etkisi yaratt. Askeri kamuflaj ve elinde kalanikofla dada çekilen fotorafn yüz tarama sistemiyle Dicle Üniversitesi ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde uzun yllar Özel güvenlik görevlisi olarak çalan Veysel Sonsuz olduu tespit edildi. Dokümanlarda kendisine ait kiisel bilgiler ve özgeçmi raporu da bulundu. Sabotaj, oto alarm düzenei silah ve bomba eitimi ald, yannda tabanca bulunduu, ehirde faaliyet gösterdii, einin hemire olduu ve kendisinin örgütün cephanesini gömen kii olduu bilgisi de yer ald. Yakalanan Sonsuz hakknda Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Dicle Üniversitesi, Büyükehir Belediyesi ve Türkiye Petrollerinde Özel güvenlik görevlisi olarak çaltn anlatan Veysel Sonsuz u itiraflarda bulundu:

HDPDEN YARDIM STEDM KENDM ÖRGÜTÜN ELNDE BULDUM

Doktor olan kaynbiraderim adna kaytl olan ancak benim çaltrdm Ergani Özel Dünya Tp Merkezini ilettim. Silah kaçakçlndan tutuklanp 3 yl hapis yattm. Yurtdndan araba satn alp Türkiye üzerinden Irak, Afganistan ve Pakistana satyordum. Belediyede kadroya geçebilmek için HDP Lice lçe Bakanl yapan kuzenim Tekin Sonsuzdan yardm istedim. O da Licede Makine memuru brahim Ekinle beni tantrd. Bu kii kadroya geçirme sözü verdi. Kimlik bilgilerimi ald.

TERÖRST HDPYE TALMAT VERECEN SÖYLED

Meer örgütün bölge sorumlusu Hac Türmak ile balantlym. Bir süre sonra beni Liceye çard. Senin kadro iin tamam dedi. Hava kararnca beraber Yalml Köyüne gittik. Silahl üç terörist bizi karlad. Biri bölge sorumlusu benim de eski komum Hac Türmakt. Hac benim belediyedeki kadro iimi duyduunu ve bu nedenle çardn söyleyip, Senin kadro iini çözeceim. HDPli yöneticilerle sürekli irtibat halindeyim, sen merak etme. Hepsine talimat verebilirim. Senin kadroya alnman için de HDPli yöneticilere talimat vereceim dedi. Tp Merkezi ilettiimi duyunca benden ilaç ve tbbi malzeme istedi. 20 gün sonra istedii ilaç ve malzemeleri temin ettim. Bir dere yatanda buluup ilaçlar verdim. kinci kez benden ilaç ve medikal malzeme istedi.

MÜTEAHHTTEN çEK ALIP TEFECYE BOZDURDUM

Lice belediyesinin açt parke ta ihalesini duyan terörist Türmakn, ihaleyi alan müteahhitten para alnmas için kendisini görevlendirdiini anlatan Veysel Sonsuz, Terörist Türmak bize Lice belediyesine gidin ihaleyi alan kiiyi bulun ondan gerekli paray alp gelin dedi. Beni örgüte bulatran brahim Ekin müteahhiti arayp çardktan sonra bana, Belediye bakanmz Fikriye Aytine söyledim. Müteahhit firma örgütün istedii paray vermeyene kadar belediye bakanmz da ihaleyi imzalamayacak dedi. Belediye bakan bile terör örgütünün haraç almasna imkn salad için çok armtm. Müteahhit bana 250 bin liralk çek verdi. çeki tefecilere krdrp paray dolar yapp örgüte teslim etmem istendi. Örgüt almas gereken paray alnca belediye bakan da ihaleyi imzalad. çeki 10 bin lira krmla tefeciye verip aldm nakit paray dolara çevirip örgüte götürdüm dedi.

BELEDYENN KRALAYACAI KAFEY ÖRGÜT KRAYA VERD

Snakta geceyi teröristlerle geçiren Veysel Sonsuz, eline silah verilip fotoraflarnn çekildiini belirterek, Hac Türmak bana silah hediye etti ve bu kez Lice belediyesinde HDPli Meclis üyesi Fuat Yalçn ve KCKnn para trafiini kontrol eden Murat Ylmazla tanmam istedi. Murat Ylmazn bürosuna gittiimde bana, Havaliman yolunda belediye alan içindeki Göletli Park kafeteryasn bana verebileceklerini, ya da tavsiye edeceim paray biri varsa ona 200 bin dolara devredebileceini söyledi. Aslnda Balar belediyesinin sorumluluunda olan bu yerin kiralanmasyla ilgili belediyeleri ele geçiren bu kiiler Belediye yetkililerini yok sayarak karar alabiliyordu. Murat beni bu kez Kayapnar Belediyesi bakan yardmclar Servet Ylmaz ile Aye Kaçarn yanna gönderdi. Ayede PKKnn para ilerini kontrol eden Murat Kaçarn eiydi. Bu iki kii belediyenin tüm ihale ilerinin kendilerinin elinden geçtiini, ihaleleri örgütün istedii kiilere verdiklerini söyleyip örgüte gelir saladklarn anlattlar. HDP l yönetiminde Kibriye isimli kadnla ilgili Hac Türmak bu kiinin Kandilin Türkiyedeki tek yetkilisi olduunu, belediye bakanlarnn atamalarn, seçimlerdeki adaylar bile onun belirlediini söyledi. Yaptklarmdan dolay çok pimanm dedi.

ETKN PMANLIKTAN YARARLANDI

Mahkeme, san da kadrosunda silah ve bomba eitimi aldna dair somut deliller bulunduundan 7,5 yl hapisle cezalandrd. Ancak yakalandktan sonra terör örgütünün çökertilmesine yönelik önemli bilgi ve belgeler salad için cezasn etkin pimanlk kapsamnda 1 yl 6 ay 22 güne indirdi.

Ana Sayfaya Git