Belediyeden "Uçurtma Atölyesi"

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, kentin kültürel değerlerinden olan uçurtmanın unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla "Uçurtma Atölyesi" açıldı

Haberler 06.10.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, kentin kültürel deerlerinden olan uçurtmann unutulmamas ve gelecek nesillere aktarlmas amacyla Uçurtma Atölyesi açt.

Atölyede, uçurtmann tantld sinema etkinlii yaplyor ve çocuklar uçurtma yapmay öreniyor. Ayrca atölyede, uluslararas festivallerde uçurulan uçurtmalarn sergilendii bölüm de yer alyor.

Malzemelerin ücretsiz temin edildii atölyede, yaplan uçurtmalar çocuklara hediye ediliyor.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, uçurtmann Mardin için ayr bir yeri olduunu, tarihi kentte her evin damnn uçurtma ve güvercin uçurmaya uygun olduunu söyledi.

UçURTMA ENL

Atölyede ücretsiz olarak çocuklara uçurtma yapma ve uçurmay örettiklerini kaydeden Yaman, öyle devam etti:

Mardinli çocuklar, daha önce ailelerinden gelen sokak aralarnda örendikleri bu güzel faaliyeti inallah daha kapsaml ve profesyonel bir ekilde devam ettirecekler. Ayn zamanda buray Uçurtma Müzesi yapma konusunda çalmalar balattk. Belediye olarak her zaman sanat ve sanatçnn yannda yer aldk. Valilik olarak bu desteimiz zaten vard. u an Büyükehir Belediyesi olarak bu destei salyoruz ve salamaya devam edeceiz.

Uçurtmac Zahit Mungan ise çocukluk hayali olan atölyeyi açan Mardin Büyükehir Belediyesine teekkür ederek, atölyede çocuklara uçurtma yapmay örettiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git