Berivan Bayram’ı katleden sanık suçu ölen babasına attı

Berivan Bayram’ı katleden ve 5 yıl sonra tutuklanan Rıdvan Bayram’ın katliamı kabul etmeyerek suçu 2 yıl önce ölen babasına attı.

Haberler 05.10.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Bakale ilçesinde 2016 ylnda Berivan Bayram ei Rdvan Bayram tarafndan silahla vurularak katledildi. 4 çocuk annesi Berivan Bayramn katledilmesinin ardndan dinlenen olayn madurlar ve baz tanklar Rdvan Bayramn ateli silahla kadn katlettiini ifade etti.

Olayn ardndan rana kaçan ve 4 yl boyunca yakalanamayan Rdvan Bayram, ubat aynda ran makamlarndan ald pasaportla Türkiyeye giri yapmak isterken yakaland ve ardndan kasten öldürme suçlamasyla tutukland.

FADELER DET

Kasten öldürme suçundan hakknda iddianame hazrlanan Rdvan Bayramn yargland davann ilk durumas Eylül aynda görüldü. Davada cinayete azmettirme suçundan yarglanan Bayramn kardei sank Sezai Bayram ve dosya kapsamnda dinlenen dier tanklar, ifadelerini deitirdi. Tanklar, Berivan Bayram katledenin Rdvan Bayram deil, 2 yl önce yaamn yitiren Rdvan Bayramn babas Husret Bayram olduunu iddia etti.

DUYARLILIK çARISI

Berivan Bayramn aile avukat Ekin Yeter, 14 Ekimde Van 1 Ar Ceza Mahkemesinde görülecek olan ikinci duruma için çar yapt. Yeter, Dosyadaki tüm deliller olay gerçekletirenin Rdvan Bayram olduunu gösterirken, bu ekilde beyan deiiklikleri ile dosyann gidiat deitirilmeye çalyor. Sann hzlca tahliyesine engel olmak ve etkin bir yarglama yaplmasn salamak için dosyada kamuoyu ve STK destei art. Bu kapsamda tüm kadn kurumlarn ve demokratik kamuoyunu Berivan sahiplenmeye davet ediyorum diyerek duyarllk çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git