Beşik gibi sallandı!

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki deprem, Doğu ve Güneydoğu bölgesini beşik gibi salladı. Depremde, ölen ve yaralıların olduğu bilgisi verilirken çok sayıda köylerdeki evlerin yıkıldığı, şehir ve ilçelerdeki binalarda hasar oluştu.

Haberler 25.01.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesine göre merkezüssü Elaz Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüünde deprem meydana geldi. Deprem, Elaz ve çevre illerde de hissedildi. Merkezüssü Elaz olan depreme ilikin açklama yapan çileri Bakan Süleyman Soylu, 4 vatandamzn hayatn kaybettii bilgisi var dedi.

HALK SOKAA DÖKÜLDÜ

Elazda meydana gelen 6.8 büyüklüündeki deprem, kentte büyük panie yol açarken, halk sokaa döküldü. hbar gelen bölgelere AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve salk ekipleri sevk edildi. lk sarsntnn ardndan saat 21.08de, merkez üssü yine Sivrice olan Richter ölçeine göre 5.4 büyüklüünde deprem meydana geldi. Saat 21,17de 5.1 iddetinde artç sarsntlar meydana geldi.

Sarsnt nedeniyle panie kaplanlar kendilerini dar att. Halk yaknlarn telefonla arayp, haber almaya çalt

BÖLGE LLERNDE HSSEDLD

Deprem Diyarbakr, Mardin, Batman,rnak, Bingöl, Dersim, Adyaman ve Malatyada da hissedildi. Sarsntnn yaanmas ile beraber halk sokaklara çkt. Deprem ardndan bölgeye çok sayda itfaiye, ambulans ve AFAD ekipleri sevk edildi.

SOYLU; 4 K HAYATINI KAYBETT

Bakan Süleyman Soylu, lk aldmz bilgiler çerçevesinde Sivricede Doanyolda Pötürgeden bilgi almaya çaltk. Doanyolda 1 vatandamz hayatn kaybetti. lk aldmz bilgilerde özellikle Malatya Pötürgede iki yaral vard. Ama imdi yeni bir bilgi daha geldi. Toplam iki vatandamz hayatn Malatyada, iki vatandamz da hayatn Elazda kaybetmi. Tüm ulaan ihbarlarda 4 vatandamz deprem nedeniyle hayatn kaybetti. Allahtan rahmet diliyoruz dedi.

BAKAN SOYLU VE KURUM ELAZIA GDYOR

çileri Bakan Süleyman Soylu ile çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum depremin ardndan bölgeye gitti. çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, çileri Bakan Süleyman Soylu, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ve AFAD Bakan Dr. Mehmet Güllüolu Elazda incelemelerde bulundu.

BAKAN AKARDAN AçIKLAMA

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Hem sivil hem askeri olarak, tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. ehir merkezlerimizde herhangi bir can kayb olmad görülüyor. TSK yardma her an hazr ifadelerini kulland.

AFAD BAKANINDAN AçIKLAMA

AFAD Bakan Dr. Mehmet Güllüolu, Elazda meydana gelen depremin ardndan ekiplerin saha taramasna baladn belirterek, Ykm var m, enkaz altnda kimse var m, bunun aratrmasn yapyorlar. dedi. Güllüolu, deprem bölgesiyle iletiimde bir sorun bulunmadn ifade ederek, u an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye bakanlarmzla, valilerimizle, iletiimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasna baladlar. Ykm var m, enkaz altnda kimse var m, bunun aratrmasn yapyorlar. diye konutu. Depremin geni bir corafyada hissedildiini belirten Güllüolu, Sivrice ve civarndaki ilçelerde hissedildi. u an çalmalarmz devam ediyor. Biz de yakndan takip ediyoruz. ifadesini kulland.

KIZILAY BAKANINDAN LK AçIKLAMA

Kzlay Bakan Kerem Knk, deprem sonras Twitter hesabndan açklamalarda bulundu. Knk, Elaz Sivrice depremini hisseden bölgeye yakn vatandalarmz eer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eyalarn vs almaya çalmasnlar, Afad ve Valilikten gelecek uyarlar dikkatlice dinlesinler. Geçmi olsun dedi.

DYARBAKIR PANK YAADI

Deprem Diyarbakrda panie neden olurken, çüngü ilçesine bal Gökçe Ferit köyünde baz evlerde hasar olduu bildirildi. Diyarbakr merkezde yaanan panik ile baz vatandalarn kendilerini balkonlardan aa atarak yaraland örenildi.

Edinilen bilgilere göre, Elazn Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüündeki deprem meydana geldi. Yaanan deprem srasndaki panik anlar kameralara yansrken deprem nedeniyle çüngü ilçesine bal Gökçe Ferit köyünde ise baz evlerde hasar olduu bildirildi.

çÜNGÜ LçESNDE HASAR

Diyarbakr merkez de evde depreme yakalanan vatandalar ise panik halinden kendilerini dar atarken baz vatandalar ise korkuyla kendilerini balkonlardan atarak yaraland. Yarallar ambulanslarla en yakn hastaneye kaldrlrken, çüngü ilçesine ise AFAD ve salk ekipleri sevk edildi.

UZMAN; YER KABUU KIRILDI

Öte yandan, Deprem Uzman Prof. ükrü Ersoy, Elazda daha önce bir deprem olmutu. Bu bölgenin kritik olduunu söylemitim. Doal yolu fay hattnn gerilimi yüksek bir bölge. Böyle bir depremin olabilecei hakimdi. Dou Anadoluda uzun süreden beri bir deprem yoktu. Beklenen bir depremdi. Ama bu deprem önemli. Yer kabuunu krm olabilir. Bu anlamda da büyük bir enerji boalmtr. Bir iki evde hasar olmamas net bilgi göstermez. Ciddi bir hasar vardr. Umarm ölümler yoktur. Alüvyon bir zemin üzerinde. Özellikle krsaldaki evler ciddi zarar görmü olabilir. Manisa gibi bir durum olmaz. Büyüklükten dolay can kayplar olmu olabilir. Bu yüzden müdahalelerin ciddi olmas gerekir. Bir de hasar görmü evlere vatandalarn girmemesi gerekir. Artçlar olacak. Sokaklarda da evlerin hemen önünde deil açk alanlarda olmalar gerekir dedi.

Ana Sayfaya Git