Bestler Dereler, silahların susmasıyla tatilcilerle doldu

PKK'nın uzun yıllar kamplarının bulunduğu ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Bestler Dereler bölgesi, güvenlik güçlerinin operasyonları sonucunda sağlanan huzur ve güven ile birlikte hafta sonu tatilcilerinin uğrak yeri haline geldi.

Haberler 04.09.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn uzun yllar kamplarnn bulunduu ve iddetli çatmalarn yaand Bestler Dereler bölgesi, güvenlik güçlerinin operasyonlar sonucunda salanan huzur ve güven ile birlikte hafta sonu tatilcilerinin urak yeri haline geldi.

rnak merkez ve Uludereli vatandalar, enoba beldesi yaknlarndan geçen Hezil çaynda yüzerek hem serinliyor, hem de stres atyor.

IRNAK-Yllarca terör örgütünün barnd, sk sk iddetli çatmalarn yaand Bestler Dereler Bölgesinde, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan vatandalar uzun zamandr gidemedikleri yaylalara çkmaya, buralardan geçen derelerde yüzmeye, balk tutmaya ve doa yürüyüleri yapmaya balad. Dalarla çevrili manzarasyla son zamanlarda ilgi çeken Hezil çayna giden vatandalar, piknik yapyor, suda yüzüyor, kumda güneleniyor ve doa yürüyüü yapyor. Bestler Dereler bölgesi, huzurun gelmesi ile vatandalarn aknna urad. Geni kumsallara sahip Hezil çay, hava scaklklarnn mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte serinlemek isteyen vatandalarn merkezi haline geldi.

TATLCLERN AKINI

Hezil çaynda piknik yapmaya gelen vatandalardan dris Mir, huzur içerisinde ve güvenle stres attklarn belirterek, Buras ne Antalya ne de Alanya. Buras rnak enoba Bestler Dereler bölgesi. Gördüünüz gibi rnak halk buraya akn akn geliyor. Gerçekten huzur gelmi bölgemize. Herkes mutlu bir ekilde hafta sonlar buralara geliyor. Herkesi bu doa harikas yerleri görmeye davet ediyoruz. çok güzel bölgemiz, corafyamz var dedi.

Arkadalar ile Hezil çayna stres atmaya gelen Rahmet Yürük ise, Piknik amacyla arkadalarla bugün buraya geldik. Serin güzel bir yer. Yüzdük elendik. Buras herkesin huzur içerinde piknik yapmaya gelebilecei bir yer diye konutu.

STRES ATIYORLAR

Geçmite yaanan olaylardan dolay Bestler Dereler bölgesine gelemediklerini belirten Cafer Balk da, Olaylardan dolay daha önce buralara gelemiyorduk. Bugün Hezil çaynda arkadalarla bir piknik yaptk. çok elendik. Bol bol yüzdük, doa yürüyüü yaptk. Yüzlerce kii buraya piknie geliyor. Huzurlu bir ortamda piknik yapyorlar. Hafta sonu stres atarak ilerinin bana dönecekler dedi.

Abdulsettar Uslu ise, ailesiyle birlikte Hezil çaynda piknik yapmaya geldiini ifade ederek,, Buray görmek, bu doay yaamak, memleketin bu güzel havasn teneffüs etmek muhteem bir ey. rnaktan ailem ile birlikte geldim. Mersin ve Antalyann baz semtleri ile baz sahil kesiminden daha fazla younluk var burada. Böyle bir suyun, alann çevremizde olmas nimet dedi.

Ana Sayfaya Git