Beton bariyerleri sanat eserine dönüştürdüler

Midyat ilçesinde Hükümet Konağı çevresine güvenlik gerekçesiyle yerleştirilen beton bariyerler, bir grup genç tarafından renklendirildi. Bariyerlere, 15 Temmuz temalı resimler çizildi. Resim çizen gençlerden Ramazan Yıldız, beton bariyerlerin görünümünün kötü olduğunu belirterek, bu sayede güzel bir görünüm kazandığını kaydetti.

Haberler 15.09.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyatta Hükümet Kona çevresine güvenlik gerekçesiyle yerletirilen beton bariyerlerin oluturduu görüntüden rahatsz olan bir grup genç, lçe Kaymakam Hüseyin Tekin ile görüerek, bunlar boyamak istedi. Kaymakam Tekinden olur cevab ve destek alan gençler, kollar svayarak, bariyerleri renklendirmeye balad. Bariyerlere arlkl olarak 15 Temmuz darbe giriimine kar vatandalarn ortaya koyduu direniin resimleri çizildi. Resimler, vatandalarn dikkatini çekerken, beton bariyerler birer sanat eserine dönütü.

SANAT ESERNE DÖNÜTÜRDÜ

lçe Kaymakam Hüseyin Tekin, beton bariyerlerin beton kütlesi olarak durmaktansa, milli ve manevi duygular ile yaanan hadiseleri yanstan bir destan halini aldn belirtti. Tekin, Bunlarn figüre edilmesi ile alakal vatandalarmzdan bir talep geldi. Bizim açmzdan gayet, mantkl, makul bir talepti. lçemizdeki baz gençlerimiz, Kaymakam bey eer siz boyama aletini karlarsanz biz geri kalan resimlendirme iini yaparz dedi. Biz de Tamam dedik. Resimleri hep beraber seçtik. Bunlarn güzel olduunu düünüyorum. En azndan görsel anlamda bir estetik katt dedi.

Bariyerlere resim çizen vatandalardan Ramazan Yldz, bariyerlerin güvenlik amacyla konulduunu ancak görüntüsünün kötü olduunu anlatarak, Bu nedenle üzerine resim çizmek gibi bir fikir geldi aklmza. Bu sayede hem daha güzel bir görünüm oluur hem de milletin içi ferahlar diye düündük. Kaymakam beye projeyi anlattk. O da bize maddi ve manevi destek verdi. Resimleri birlikte seçtikten sonra çizmeye baladk diye konutu.

Vatandalardan Mehmet Akif Abdulhadiolu ise Bariyerler çirkin bir görüntü oluturuyordu. Üzerine resimler çizilmesi güzel oldu dedi.

Ana Sayfaya Git