Beyaz Saray Sultanahmet patlaması ile ilgili şok kınama taziyesini ABD sözcüsü yayınladı

Beyaz Saray sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet'teki patlama sonrasında açıklama yaptı. İstanbul saldırısına Amerika’dan ilk tepki Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price’dan geldi.

Haberler 12.01.2016 - 21:49 Son Güncelleme : 12.01.2016 - 21:49

Beyaz Saray sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmetteki patlama sonrasında açıklama yaptı. İstanbul saldırısına Amerikadan ilk tepki Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Pricedan geldi.

İstanbul saldırısına Amerikadan ilk tepki Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Pricedan geldi. Açıklamada, Amerikanın saldırıyı kınadığı vurgulandı, Amerikanın NATO müttefiki ve IŞİDle mücadelede güçlü ortağı Türkiyenin yanında durduğu belirtildi. Ayrıca Amerikanın teröre karşı mücadelede Türkiyeyle işbirliğini ve desteğini sürdüreceği bildirildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da benzer bir dille, İstanbulda yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, Amerikanın, müttefiki, NATO üyesi ve IŞİD ile mücadele koalisyonunun bir parçası olan Türkiye ile ortak terör tehdidine karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri yaptığı yazılı açıklamada İstanbuldaki saldırıyı kınadı ve sorumlularının adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı. Bombalı saldırıda ölenler için Alman hükümetine ve Türk hükümetine başsağlığı dileyen Genel Sekreter, saldırıda yaralanan yabancıların hızla iyileşmesini dilediğini bildirdi.

Amerikadaki Türk dernekleri de saldırıyı kınadı. Türk Amerikan Konseyi kınama mesajında Türk-Amerikan ortaklığına yatırım yapan herkesin bu zor dönemde teröre karşı elele vermesi çağrısında bulundu. Türkiye ile Amerikanın küresel güvenlik, isitikrar ve refah için ortak çalışma konusunda uzun bir geçmişi olduğu vurgulanan mesajda, ortak çabaları aksatmayı amaçlayan bu terör saldırısının aslında iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağı belirtildi.

Ana Sayfaya Git