Beyin felçli çocuğa maması iş makinesiyle yetiştirildi

Bitlis'in Hizan ilçesinde yolu karla kapanan mezrada maması tükendiği için beslenme sıkıntısı çeken 8 yaşındaki Serebral Palsi hastası Berşan Tuz için iş makinesiyle mama yetiştirildi.

Haberler 18.02.2017 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hizan ilçesinde olumsuz hava koullar nedeniyle ulamn salanamad mezrada mamas tükendii için beslenme sknts yaayan 8 yandaki Serebral Palsi (beyin felci) hastas çocua, mamas i makinesiyle ulatrld.

lçede etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulama kapanan 40 kilometre uzaklktaki Karbast köyünün Yamaç mezrasnda Serebral Palsi hastas Beran Tuzun beslenmesi için hazrlanan mamann tükenmesi üzerine ailesi durumu l Özel daresi ekiplerine bildirdi.

Yolun kapal olmas nedeniyle temin edilemeyen gda nedeniyle sknt yaayan Beran için ekipler seferber oldu. Ekipler tarafndan ilçeden temin edilen, çocuun 2 aylk beslenmesini karlayacak 240 mama paketinin yüklendii i makinesi mezraya doru harekete geçti.

Karla kapl yollar ap, ç tehlikesine ramen 5 saat süren zorlu bir yolculuun ardndan mezraya ulaan ekipler, köylüler tarafndan karland. makinesindeki mama paketlerini eve tayan Tuz ailesi, ekiplere teekkür etti.

Anne Zahide Tuzun hazrlad mama, vakit kaybedilmeden beslenme sknts çeken çocuun burnuna balanan hortuma enjekte edildi.

K GÜN MAMA ALAMADIK

Baba Safter Tuz, olunun geçirdii havale sonucu felçli duruma dütüünü anlatt.

Evladn ilçedeki kontrollerinin ardndan tedavi için belli aralklarla stanbula götürdüklerini anlatan baba Tuz, Olumu midesine balanan hortumla besliyoruz. Köyümüzün yolu ulama kapand için iki gündür mama alamadk. Durumu ekiplere bildirdik. Sa olsunlar yollar açp bize eczaneden mamalar getirdiler. dedi.

Baba Tuz, isiz olduunu olunun tedavisi konusunda zorlandn sözlerine ekledi.

Anne Zahide Tuz da eczaneden sipari ettikleri mamay yollar kapand için alamadklarn ifade ederek, olunun yardmna koan karla mücadele ekiplerine teekkür etti.

çI TEHLKESNE RAMEN YOLA çIKTIK

makinesi operatörü Suat çetin de kar ya ve frtna nedeniyle ilçeye bal köy yollarnn kapandn belirtti.

Durumu acil olan hastalara yetimek için zorlu bir çalma yürüttüklerini kaydeden çetin, öyle dedi:

ten antiyeye döndüümde efimiz bana köydeki hastaya mama götürmem gerektiini söyledi. Bata biraz ardm ama durumu anlaynca da hemen eczaneden mama temin ettim. Ardndan da ç tehlikesine ramen yola çktk. Zorlu bir çalmann ardndan hasta çocuumuza mamasn yetitirdik. çok yorulduk ve büyük tehlikeler atlattk ama mamalar çocua yetitirince bütün yorgunluum geçti.

HTYAçLARINI GDEREMYOR

Aile hekimi Dr. Bernas Baran da 8 yandaki Serebral Palsi hastas Tuzda doutan kaltsal kas bozukluunun da bulunduunu ifade ederek, Dardan beslenemedii için ancak bu ekilde verilebiliyor. Mama önce kutusunda iyi kartrldktan sonra bir bardan içine konuluyor. rnga ile burnundan midesine indirilen hortumla mamas veriliyor. Kas rahatszl da bulunan çocuk ayn zamanda ihtiyaçlarn da gideremiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git