Beyoğlu saldırganı ifadesinde terör örgütü PKK/PYD'ye nasıl katıldığını anlattı

İfadesinde 2017 yılında tanıştığı terör örgütü PKK/YPG üyesi erkek arkadaşı aracılığıyla örgütle tanıştığını belirten terörist Ahlam Albashır, bu temasını sürdürmeye devam ettiği itirafında bulundu

Haberler 18.11.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır, emniyetteki ifadesinde, 2017 yılında tanıştığı terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG üyesi erkek arkadaşı aracılığıyla örgütle tanıştığını anlattı.

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesinde 13 Kasımda 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashırin (23) emniyette verdiği ifadede, terör örgütü ile erkek arkadaşı aracılığıyla 2017 yılında tanıştığını belirterek, bir süre sonra izini kaybettiği sevgilisi ile görüşemediğini ancak örgütle bağlantısını devam ettirdiğini anlattığı öğrenildi.

ATÖLYE SAHİBİNİN ÖRGÜTLE BAĞLANTISI TESPİT EDİLDİ

Bu arada, terörist Ahlam Albashır ile firari şüpheli Bilal Hnin birlikte kaldığı Esenlerdeki atölyenin sahibi Ferhat Hnin de terör örgütü ile bağlantısı belirlendi.

Ferhat Hnin sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı, örgütün talimatı ile Ahlam Albashır ve Bilal Hyi evinde misafir ettiği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git