Biçer, ailelerle buluştu!

Dağdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Haberler 31.08.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 yl önce 17 yandayken daa kaçrldktan sonra güvenlik güçlerine teslim olarak anne babasna kavuan Mustafa Biçer, evlat nöbeti tutan ailelere ziyarette bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 728. gününde sürüyor.

3 Eylül 2019da HDP il bakanl binas önünde oturma eylemi balatan 3 anneden biri olan Ayegül Biçerin aylar süren mücadelesi sonucu 29 Temmuzda güvenlik güçlerine teslim olan olu Mustafa Biçer, Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Ziyaret srasnda anne ve babalar HDP il binas önünde ellerinde Türk bayra ve balonlarla 30 Austos Zafer Bayramnn 99. yl dönümü ve Türk Silahl Kuvvetleri Gününü kutlad. HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atan aileler, çocuklarnn gelmesi dileiyle balonlar gökyüzüne brakt.

Mustafa Biçer, yapt açklamada, 30 Austos Zafer Bayramn tüm halkla kutladklarn belirterek, terör örgütü PKK tarafndan internet üzerinden kandrlarak kaçrldn, örgütte çok zor dönemler geçirdiini söyledi.

Ailesiyle görümek ve konumak istedii için örgüt tarafndan kapal bir mekanda tutulduunu kaydeden Biçer, öyle konutu:

ALELERLE GÖRÜTÜ

Terör örgütü tarafndan kötü muamele gördüm. Annemin sesini ve çln televizyonda gördüm. Bana umut oldu ve bugün buradaym. Evladn isteyen anne ve babalar gelip HDP il binas önünde otursun. Annem, babamn ve buradaki annelerin çln duyduum için gelip devletime teslim oldum. Örgüttekiler, teslim olursanz devlet size ikence yapar, sizi tutuklar, ailenizi ajan yaparak ve size zulüm yapar eklinde tehdit ediyorlard.

Kandrlarak daa kaçrlanlara seslenen Biçer, konumasn öyle sürdürdü:

Bunlara inanmayn. Teslim oldum ve u an evimdeyim. Güvenlik güçleri tarafndan hiçbir kötü muameleye uramadm. Cumhurbakanmzla görümemizde u sözü özellikle kulland. nallah dier kardelerimiz de gelir teslim olur. Onlarla da görüürüz. Gelin teslim olun ve hiçbir ekilde kötü muamele yaplmyor. Cumhurbakanmz bizi kardei ve evlad olarak görüyor. Evlatlarm gelin teslim olun. diyor. Burada annelerin alayn ve çlklarn sesini gördüm.

Annelerin eyleminin 3. ylna gireceini aktaran Biçer, 3 Eylülde HDP il binas önüne herkesi davet ediyorum. Gelin bize destek olun ve bu çocuklarn sesine çlk olun. Oradaki zulümlere artk yok desinler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git