BİK'ten basına destek geldi!

Basın İlan Kurumu (BİK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla yeni kararlar aldı.

Haberler 24.03.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BKten yaplan açklamada, Türkiyenin etkin ekilde mücadele ettii Kovid-19 küresel salgn dolaysyla, bugün toplanan yönetim kurulunda alnan kararlar kamuoyuna duyuruldu.

Açklamada, BK ube müdürlüklerinin görev alannda bulunan ilçe gazetelerine ait nüshalar ile bal ube müdürlüklerinin görev alanndaki merkez ve ilçelerde yaymlanan gazetelere ait nüshalarn ikinci bir duyuru yaplncaya kadar ilgili ube müdürlüklerine haftalk periyotlarla gönderilmelerine imkan salanaca belirtildi.

Ksa çalma ödenei kapsamnda gazetelerin kadrosunda görev yapan fikir içilerinin, KUR müdürlüklerinin izni ölçüsünde gazetelerin asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalm kabul edilecei aktarlan açklamada u ifadelere yer verildi:

GAZETELERE DESTEK

Gazetelerden ilgili mevzuat uyarnca aranlan fiili sat adedine (bask-bayi-abone vesaire) ilikin düüler, 23 Marttan itibaren mücbir sebep kapsamnda deerlendirilecektir. Kurumumuz görev alannda bulunan ilan datm yerlerinde en az iki gazetenin yaymlanmas kaydyla, ayn yayn yerindeki resmi ilan yaynlama hakkn haiz gazetelerin, aralarnda yazl olarak yaptklar mutabakat dorultusunda dönüümlü yayn yapmalarna imkan salanacaktr. Buna ilikin bilgilendirme ayrca Basn lan Kurumu ube Müdürlükleri tarafndan duyurulacaktr. Gazeteci derneklerinin yaplan para yardmna ilikin müracaat süreleri 15 Nisan 2020ye kadar uzatlmtr. Kurumumuzdan borç para alm olan gazetecilerin borç tahsil ilemleri talepleri halinde üç ay süreyle ertelenecektir.

Açklamada ayrca, gazeteler hakknda daha önce alnan Genel Müdürlük kararlaryla belirlenen mahsup uygulamalarnn 23 Mart Pazartesi itibaryla durdurulduu bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git