Bilanço artıyor! Zehirlenen asker sayısı 731'e yükseldi

Manisa'da evvelki gece yaşanan askeriye de zehirlenme vakasına bir yenisi daha eklenmişti. Bukere bilanço daha ağırdı. devreye Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı girdi.

Haberler 18.06.2017 - 13:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisada evvelki gece yaanan askeriye de zehirlenme vakasna bir yenisi daha eklenmiti. Bukere bilanço daha ard. devreye Salk Bakanl ve Milli Savunma Bkanal girdi. Manisada Manisa 1. Piyade Er Eitim Tugay Komutanlnda dün akam yemeinden sonra 731 askerin yedikleri yemekten zehirlendii açklams akabinde kötü haberler gelmeye devam ediyor. Zehirlenen askerlrden aralarnda durumlarn ar olanlarnda olduu belirtildi. Milli Savunma Bakan Fikri Ik, Manisada 731 askerin zehirlenmesinin ardndan yemek irketiyle sözlemeyi feshettiklerini açklad.

Manisa 1. Piyade Er Eitim Tugay Komutanlnda akam yemei sonras rahatszlanan yüzlerce asker kusma ve bulant ikayetiyle hastanelere kaldrld. Olay sonras Kara Kuvvetleri Komutan Salih Zeki çolak ile Manisaya gelen Milli Savunma Bakan Fikri Ik, yemekten 590 askerin etkilendiini, 372 askerin ise hastanelere sevk edildiini belirtti. Ik hayati tehlikesi bulunan asker olmadn söyledi ve klaya yemek salayan irketin sözlemesinin fesih edildiini belirtti. Öte yandan polis ekipleri geç saatlerde yemek irketinin 21 çalann gözaltna ald. Manisada önceki gece de 69 asker rahatszlanarak hastaneye kaldrlmt. Kentteki Bat Klada 23 Maysta yaanan zehirlenme olaynda ise 1 asker hayatn kaybetmiti. Bakan Ik o olayla ilgili Salk Bakanlmzn ve askeri birimlerimizin yapt analiz sonuçlarnda salmonelle bakterisini çkt tespit edildi dedi. lerleyen saatlerde ise savcln yapt açklamaya göre 731 askerin yemekten etkilendii ortaya çkt.

Manisada 1 ayda 4üncü kez askeri birlikte benzer olay yaand, yüzlerce asker hastaneye kaldrld.

Manisa 1. Piyade Er Eitim Tugay Komutanlnda akam yemeinin ardndan rahatszlanan 731 asker, besin zehirlenmesi üphesiyle hastanelere kaldrld. 372 asker Manisadaki hastanelere sevk edilirken 300ün üzerinde asker de komutanlk bünyesindeki revirde ve klaya kurulan çadrlarda müahede altna alnd. Hastane önünde toplanan vatandalar ise duruma tepki gösterdi.

SALIK PERSONEL GÖREV BAINA çARILDI

Bölgedeki hastanelerde çalan salk personeli acil görev bana çarlrken, askerlerin kaldrld salk kurulularna ilaç takviyesi yapld. Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine sivil vatandalarn kabulü durduruldu, özel hastaneler sivil vatandalara ücretsiz hizmet verdi.

Ana Sayfaya Git