Bileklik takılacak!

Mardin'de korona virüs nedeni ile evlerinde karantinada olan hastalara tek kullanımlık bileklik takılmasına karar verildi. Hastaların bilekliği çıkartmaları durumunda idari para cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Haberler 10.09.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde l Umumi Hfzsshha Kurulu, korona virüs çerçevesinde gerekli tedbirleri kararlatrmak için, 1593 sayl Umumi Hfzsshha Kanununun 26. maddesine istinaden Vali Mahmut Demirta bakanlnda toplad. Toplantda korona virüs tedavisi ve takip süreci evlerinde devam eden vatandalara tek kullanmlk bileklik taklmas, bilekliklerini çkartan hastalara uygulanacak idari para cezasnn mülki amir onayyla verilecei ve denetimlerde korona virüs tedbirlerinin 3 kez ihlali halinde 1 gün, 4 gün ihlali halinde ise 3 gün faaliyet durdurma cezas verilecei kaydedildi. Toplantda alnan kararlara ilikin valilikten yaplan yazl açklamada, u ifadeler yer ald:

EVDE KALANLARA BLEKLK

Tedavi ve takip süreci evlerinde devam eden korona virüs pozitif hastalarmz ve temasllarna l Salk Müdürlüü filyasyon ekipleri ya da valiliimiz denetim ekipleri tarafndan tek kullanmlk hasta bileklii taklmasna, yaplan denetimlerde bilekliini çkarm olan vatandalarmza izolasyon kurallarn ihlal ettikleri için Umumi Hfzsshha Kanununun 282. maddesi gereince 3 bin 150 lira para cezasnn mülki amir onayyla uygulanmasna,

denetim faaliyetlerinin etkinlii ve görünürlüü en üst seviyede tutulacaktr. Denetimler srasnda vatandalarmza yönelik, rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere arlk verilecektir. Hemen giderilebilir nitelikte, anlk uygulamalardan kaynakl, süreklilik tamayan aykrlklar için birinci ihlalde uyar, ikinci ihlalde idari para cezas, i yeri, ticari taksi ve toplu ulam araçlar için 3üncü ihlalde 1 gün, 4üncü ihlalde 3 gün eklinde faaliyet durdurma cezas teklifleri mülki idare amirine iletilecektir. Tedbirlere ilikin olarak alnacak kararlarn valilik ile koordineli olarak kaymakamlarmz tarafndan Umumi Hfzsshha Kanununun 27nci ve 72nci maddeleri gereince gerekli kararlarn alnmas, büyükehir ve ilçe belediyeleri ile sivil toplum kurulular ibirlii içinde gerekli çalmalarn/tedbirlerin ivedilikle planlanarak uygulanmas, alnan kararlara uymayan vatandalara Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi gereince idari para cezas verilmesi bata olmak üzere aykrln durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereince ilem yaplmas, konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanununun 195inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemlerin balatlmasna oy birlii ile karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git