Bilim Kurulu üyesi sevindirdi! Virüs bitebilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik korona-virüs salgını ile alakalı açıklamalar yaptı. Sevindirici haber ise korona-virüs salgınının bayramdan sonra bitebileceği kanısında olunması

Haberler 24.05.2020 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik korona-virüs salgn ile alakal açklamalar yapt. Sevindirici haber ise korona-virüs salgnnn bayramdan sonra bitebilecei kansnda olunmas

Bayram öncesi hakikaten en iyi günlerimizi yayoruz. Umut verici rakamlar var. diyen çelik, Türkiyede en düük ölüm saysn gördük. Hastanelerimizde de vaka saymz son derece azald, hem bavuru saymz hem yatan hasta saymz. hem de pozitif çkan hastalarmzda son derece azalma var. Umarm bayramdan sonraya vaka kalmayabilir diye düünmeye ve umut etmeye baladk. Bunu görmeyi bekliyoruz açkças diye konutu.

Bayramlar temasn youn olduu dönemler olduunu, bu nedenle alnan sokaa çkma kstlamasnn son derece yerinde bir karar olduunu aktaran Prof. Dr. çelik, Yapacamz en iyi ey bu günlerde görüntülü konumak olmak herhalde. Harçlklar da artk büyüklerimiz küçüklere havale eder diye düünüyorum dedi. çelik, bayram alnan sokaa çkma kstlamas kararnn da çok yerinde olduunu vurgulad.

Alverite kart kullanmnn para kullanmndan daha riskli olduunu belirten çelik, kartn slak mendille silinmesi önerisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git