Bin hakim ve savcı alınacak!

Adalet Bakanı Gül, yıl sonunda 1000 hakim ve savcı alınacağını bildirdi.

Haberler 08.07.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Yl sonunda 1000 kii hukuk fakültesi mezunlarndan, yine avukatlktan, idari yarg ve adli yarg için hakim savc alm inallah gerçeklemi olacak. dedi.

Bakan Gül, Ankara Yldrm Beyazt Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 2020-2021 Akademik Yl mezuniyet törenine katld.

Mezun olan örencilere, hakim savc alm yaplaca müjdesini veren Gül, Yl sonunda 1000 kii hukuk fakültesi mezunlarndan, yine avukatlktan, idari yarg ve adli yarg için hakim savc alm inallah gerçeklemi olacak. açklamasnda bulundu.

Gül, hukukçuluun yazl kanunlarn ezberlenmesi olmadn, bir metodolojiye ve muhakemeye sahip olma yetenei olduunu söyledi.

YARGIYI, YARGIYA BIRAKALIM

Örencilere, meslee baladklarnda toplumsal hassasiyetin yüksek olduu baz olaylarda, dosyadan haberdar olmayanlarn yürüttüü kampanyalarla muhatap olabileceklerini belirten Gül, öyle devam etti:

Görüyoruz ki Türkiyede, hukuk fakültesi mezunu olmadan, hakim snav kazanmadan, hakimlik adayl stajn yapmadan, tekrar snav kazanmadan binlerce hakim var. Klavye karsna geçip yarglama yapyor, infaz yapyor, mahkeme gibi karar veriyor. Deerli arkadalar, yargy yargya brakalm, yargsz infaz yapmayalm. Delile göre hakim karar verir. Hakimlerin yerine geçip karar verme, yargya en büyük hakszlk olur, ülkemize en büyük hakszlk olur. Yargy, yargya brakalm, yarg kendi kararn adil bir ekilde verecektir.

Hakim ve savclarn dosya hakknda bilgiye ve Türkiyedeki hassasiyetlere de sahip olduuna iaret eden Gül, Yürüyen bir dava hakknda konuma yetkisini anayasa kimseye vermemitir, anayasann vermedii yetkiyi kimsenin kullanmaya hakk yoktur. ifadesini kulland.

Abdulhamit Gül, hakimin yanl karar vermesi halinde de itiraz hakknn bulunduunu vurgulad.

ANAYASANIN VE HUKUKUN ÖNÜNDE ELN

Konumasnda Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe giriimine de deinen Gül, örencilere akl, muhakeme ve vicdanlarn kimseye kiraya vermemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakan Gül, sözlerini öyle sürdürdü:

15 Temmuzda bu hainler, bu zalimler, anayasay, kanunlar deil, abilerini, ablalarn sözde dinleyenlerin hukuka ve bu ülkeye neler yaptn ve neler geldiini balarna tüm Türkiye ve tüm dünya gördü. Akl, vicdan, muhakemeyi deersizletirip ideolojisine kurban edenler, bu ülkeye en büyük ihaneti yapmlardr. O yüzden sevgili gençler, deerli arkadalarm, adalet mekanizmasn araçsallatrmaya asla izin vermeden aklnz, vicdannz, muhakemenizi kimseye kiraya vermeden meslek hayatnz boyunca anayasa ve hukuktan amayacaksnz. Buna sonuna kadar inanyorum.

Mezun olan örencilere meslek hayatlarnda baarlar dileyen Gül, Bir mazlumun elini tutun, bir madurun gözyan silin, hakk tutup kaldrn, kimsenin önünde eilmeyin, anayasann ve hukukun önünde eilin, yolunuz açk olsun. diye konutu.

Adalet Bakan Gülün konumasnn ardndan diploma ve kep atma töreni gerçekletirildi.

Törene, Dantay Bakan Zeki Yiit, Saytay Bakan Metin Yener, üniversite rektörü Prof. Dr. brahim Aydnl, baz yüksek yarg mensuplar ve örencilerle aileleri katld.

Ana Sayfaya Git