Bina çöktü

Malatya'da bir binada nedeni bilinmeyen bir göçük meydana geldi. Göçüğün ardından çok sayıda vatandaş enkazın altında kaldı. Kısa sürede arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, enkazından altından 13 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı öğrenildi.

Haberler 10.11.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatyada bir binada meydana gelen göçüün ardndan arama kurtarma çalmas balatld.

Merkez Yeilyurt ilçesindeki Stmapnar Mahallesi nönü Caddesinde bulunan ve altnda i yerleri bulunan tek katl binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana geldi.

Binada balatlan arama kurtarma çalmalar srasnda 13 kii, enkazdan yaral kurtarld. Yarallar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yklan binann caddeye bakan yönünün yan sra arama-kurtarma çalmalarna arka cepheden de baland. çalmalar srasnda sk sk yaplan anonslarla da vatandalardan sessiz olmalar istendi.

BNA çÖKTÜ

Öte yandan bölgedeki görgü tanklar, söz konusu binadaki bir i yerinde gün boyunca tadilat yapldn belirterek, bir kolonun da kesildiini iddia etti.

Bu arada, olay yerinin çevresindeki bir iyerinin güvenlik kamerasna göçme an yansd. Görüntülerde, kaldrmda vatandalar yürürken, bölgenin toz bulutuna kapland, seyir halindeki araçlarn da kaldrmlara çarparak durabildii görüldü.

ENKAZ KALDIRMA

AFAD, bölgeye Adyaman, Elaz, Diyarbakr, Kahramanmara, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adanadan arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiini duyurdu. AFADa ait arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulat.

Malatya Valisi Aydn Baru, göçük öncesinde binada 20 kiinin olduunu tahmin ettiklerini, bölgede arama kurtarma çalmalarnn devam ettiini söyledi.

Malatya Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan da enkaz altndan kurtarlan vatandalarn hastanelere sevkinin yapldn kaydetti.

Göçüün hemen ardndan ekiplerin olay yerine geldiini ifade eden Gürkan, tfaiye, AFAD olmak üzere bütün ekiplerimiz seferber oldu. Ümidimiz vatandalarn sa salim enkaz altnda çkarlmasdr. Vatandalarmz müsterih olsunlar, devletimiz tüm imkanlaryla buradadr. Ümidimiz can kaybnn olmamasdr. dedi.

13 K çIKARILDI

l Salk Müdürü Recep Bentli de nönü Caddesindeki çöken binann enkazndan u ana kadar 13 yaralnn çkarldn belirtti.

Yarallardan 2sinin Turgut Özal Tp Merkezi, 11inin ise Malatya Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld bilgisini veren Bentli, 13 yaraldan 11inin durumu iyi, 2sinin orta. diye konutu.

TÜM MKANLAR

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun sosyal paylam sitesi Twitter hesabndan yapt paylamda, Malatyada bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluan enkaz sonras arama-kurtarma çalmalar devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlaryla ve kurumlaryla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandalarmza geçmi olsun. Duamz, kalbimiz Malatyal kardelerimizle ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git