Bingöl depremi sonrasında korkutan uyarı

Bingöl depremi sonrasında Kadilli Rasathanesi tarafında ardı arkası kesilmeyen uyarılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Bingöl'de yaşanan korkutucu deprem akabinde artçı sarsıntıların devam edeceği uyarılarının yapıldığı açıklandı. ,

Haberler 15.06.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl depremi sonrasnda Kadilli Rasathanesi tarafnda ard arkas kesilmeyen uyarlar gelmeye devam ediyor. Geçtiimiz gün Bingölde yaanan korkutucu deprem akabinde artç sarsntlarn devam edecei uyarlarnn yapld açkland. ,

Bingölün Karlova ilçesine bal Kaynakpnarda meydana gelen depremin ardndan Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Enstitü Müdür Yardmcs Prof. Dr. Ali Pnar ve Bölgesel Deprem ve Tsunami zleme Deerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doan Kalafat açklama yapt.

TÜRKYENN HER YERNDE HER AN DEPREM OLABLR

Prof. Dr. Haluk Özener yapt açklamada, Türkiyede her an, her yerde deprem olabileceini belirterek, Türkiye saati ile 17.24de Bingöl, Karlova ilçesi, Kaynakpnarda lokal büyüklüü 5.8 olan bir deprem meydana geldi. S olan bir depremdi. Yaklak 5 kilometre olarak biz derinliini verdik. Onun dnda u ana kadar 57 adet artç depremimiz oldu. Artç depremler sürmekte. Nöbetçi arkadalarmz depremleri sürekli izleyip çözmekteler. En büyükleri 4.6 ve 4.7 büyüklüünde iki tane deprem meydana geldi. Bölge Kuzey Anadolu Fay ve Dou Anadolu Fay kesiim noktas Karlova. Bu Bölge Enstitümüz tarafndan özellikle çok youn olarak izlenen, bir çok proje yaplan bölge. En son 2003 ylnda gerçekletirdiimiz bir projede 25 adet sürekli deprem gözlem istasyonu kurduk. GPS sistemi istasyonlar kurduk, bölge deformasyonlar anlk olarak gözleme ans elde edildi dedi.

TÜRKYEDE 500DEN FAZLA DR FAY VAR

MTAnn Diri Fay Haritasna dikkat çeken Özener, Hepinizin bildii gibi ülkemizde 500den fazla diri fay var ve aktif faylar var. Daha önce defalarca söylediimiz gibi Türkiyede her hangi bir yerinde, her hangi bir anda deprem olmas çok mümkün diye konutu.

Ana Sayfaya Git