Bingöl kaplıca ve kış turizminde söz sahibi olmak istiyor

Kar yağışının eğlenceye dönüştüğü kayak tesisleri ve kaplıcaları ile cazibe merkezi olmaya aday Bingöl, kış mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Haberler 20.03.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayak tesisleri ve kaplcalar ile k turizminde cazibe merkezi olmaya aday Bingöl, aralk, ocak ve ubat aylarnda binlerce turisti arlad.

Mehur kavurmas, çok sayda çiçekten üretilen yayla bal, kayma ve misafirperverlii ile tannan halkyla yerli turistlerin son yllarda rotasna ekledii Bingöl, ikier kayak ve kaplca tesisiyle de turizm sektöründe büyük gelime katetti.

Günlük karlkl stanbul ve haftann 3 günü Ankara uçak seferleriyle ulam kolaylaan ehirde, son üç ayda 70 bini kayak, 48 bini de kaplca tesislerinde olmak üzere 118 bin kii arland.

Festival, kayak yarmalar, yamaç paraütü gibi etkinliklere ev sahiplii yapan kayak tesisleri, gelecekte ülkenin en önemli merkezleri arasnda yer almay hedefliyor.

- Kente büyük katk sundu

l Kültür ve Turizm Müdürü Kasm Barman AA muhabirine yapt açklamada, Bingöl kaplcalarnn, yln her mevsiminde yerli ve yabanc turistlere ev sahiplii yaptn aktard.

Kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Ilcalar beldesinde, Bingöl Üniversitesi ve özel sektöre ait iki tesisin yer ald kaplca merkezinde, 170 yatak kapasiteli oteller ve termal havuzlarn bulunduunu vurgulayan Barman, kayak tesislerinde ise 70 yatak kapasiteli otelin yer aldn söyledi.

Kayak ve kaplca tesislerine ulamn kolay olduunu dile getiren Barman, Bingölün ekonomik anlamda gelecei kaplcalar ile kayak tesislerine baldr. Bu iki tesisi ne kadar çok cazip hale getirirsek, Bingöl ekonomisine katklar o kadar fazla olur. Özelikle Hesarek Kayak Merkezine gösterilen ilgi, Bingöl ekonomisine ciddi katklar salyor. diye konutu.

- Youn ilgi

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Erdal Arkan, 2015 ylnda hizmete giren merkeze bal Dikme köyündeki Hesarek Kayak Tesislerini, karn az yamas ve sezonun geç balamasna ramen 3 ayda 70 bin kiinin ziyaret ettiini söyledi.

Hesarek Da eteklerindeki, profesyonel, acemi ve çocuklar için 5 pisti bulunan, teleski, telesiyej ve baby lift mekanik sistemlerine sahip tesislere daha fazla turist çekmek için çalma yürüttüklerini aktaran Arkan, mevcut haliyle tesislerin kentin k turizmine önemli katk sunduunu belirtti.

- 30 milyon lira yatrm yaplacak

Arkan, Hesarek Kayak Tesislerinin, Türkiyenin en önemli kayak merkezleri arasnda yer almas için youn çaba sarf ettiklerini söyledi.

Dou Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalknma daresi Bakanlnca, daha fazla turist çekmek için hazrlanan Hesarek Kayak Tesisi Master Plannn Kalknma Bakanlnca kabul edildiini bildiren Arkan, plan kapsamnda tesise yaklak 30 milyon lira yatrm yaplmasnn öngörüldüünü ifade etti.

Arkan, bin 600 metre uzunluundaki pistin, 3 bin 500 metreye çkarlmasnn hedeflendiine dikkati çekerek, söz konusu plan sayesinde tesisin büyük gelime göstereceini kaydetti.

Tesisleri, önemli bir k turizmi merkezi haline getirmeyi ve turizmi çeitlendirmeyi hedeflediklerini dile getiren Arkan, öyle konutu:

Bu master plan kapsamnda yapacamz çalmalarla yeni mekanik liftler, pistler, daha iyi ulam, park alanlar ve dier sosyal alanlar, özel sektör yatrmlaryla bölgemiz ve ülkemiz açsndan bir k turizmi merkezi haline getireceiz. limize k turizmi için her geçen gün artan bir ilgi var.

- 34 kilometre uzaklkta

l Merkezine 34, Bingöl Havalimanna 40 ve Elaz Havalimanda 110 kilometre mesafedeki Dikme köyünde yer alan tesislere ulam köy minibüsleri ve özel araçlarla salanyor.

Biri bin 600 metre uzunluunda 5 piste sahip tesiste 70 yatak kapasiteli otel ve kafe restoran bulunuyor.

Ana Sayfaya Git