Bingöl'de 62 kaçak yakalandı

Bingöl’de bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkiye'ye yasadışı yollarla girdikleri belirlenen 6'sı Türkmenistan, 42'si Afganistan, 9'u Özbekisten ve 5'i de Pakistan uyruklu toplam 62 kaçağı yakaladı.

Haberler 28.07.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde bir ihbar deerlendiren l Jandarma Komutanl ekipleri, Türkiyeye yasad yollarla girdikleri belirlenen 6s Türkmenistan, 42si Afganistan, 9u Özbekisten ve 5i de Pakistan uyruklu toplam 62 kaça yakalad.

Bingöl Valilii tarafndan konuyla ilgili yaplan yazl açklamada öyle denildi:

Bingöl ili genelinde yasad göç ile mücadele kapsamnda yaplan çalmalarda, dou ülkelerinden yasad yollarla Türkiyeye giri yaparak Avrupa ülkelerine geçi yapmak maksadyla stanbul iline gitmeye çalan 6 Türkmenistan, 42 Afganistan, 9 Özbekistan, 5 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 62 yabanc uyruklu dinlenme tesisinde yakalanmlardr. 62 yabanc uyruklu ahs hakknda, idari ve yasal ilem balatlm, tamamlanan tahkikat evraklar ile birlikte ahslarn snr d ilemleri için l Göç daresine teslimleri yaplacaktr. Bingöl l Jandarma Komutanlnca ilimiz genelinde göçmen kaçakçl ve düzensiz göç ile mücadeleye aralksz olarak devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git