Bingöllülerden 2020 yılı yorumu: "Bizi yaktı"

2020 yılının geride kalmasına birkaç gün kala değerlendirmelerde bulunan Bingöllü vatandaşlar, “Analarımız öldü, teyzelerimiz öldü, amcalarımız öldü. Taziyelere gidemedik sadece telefonla taziyelerimizi ilettik. İçi bizi yaktı dışını da Allah bilir” dedi.

Haberler 29.12.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede 2020 yl, korona virüs (Covid-19) salgn ve doal afetler gibi olaylarn yaanmas nedeniyle vatandalarn hafzasnda felaketlerle geçen bir yl olarak kald. Bingöllü vatandalar, bitmek üzere olan 2020 ile ilgili deerlendirmelerde bulunup, yeni yldan umutlu olduklarn aktard.

ç, depremler ve pandemiyle 2020 ylnn geçtiini aktaran Bingöllü esnaf Mehmet Uzunboy, 2020 ylnda askerlerimiz ç altnda kald, baya üzüldük. Ondan sonra Elazda yaanan deprem. Sonra virüs çkt ve çok da skntl geçti. Sonrasnda yine depremler zmir var, Elaz tekrar salland. Baya üzüntülü bir yl oldu bizim için. nallah önümüzdeki yl kazasz, belasz tekrar eskisi gibi ülkemiz ve insanlarmz feraha kavuur diye düünüyorum dedi.

BZ YAKTI

2021 ylnda mutlu günleri beklediklerini söyleyen Cevdet Vargn ise, 2020 yl çok skntl geçti. ç, deprem, sel felaketiyle ve özellikle pandemi dönemi çok ar geçti. Ar ekonomik skntlar da yaadk. nallah 2021de bunlarn hepsini geride brakarak daha salkl, mutlu günleri bekliyoruz. Ümidimizi yitirmedik diye konutu.

Pandemi nedeniyle ac kayplar verdiklerini söyleyen evket Uzunboy da, 2020 yl çok boucu geçti. Esnaf için vatanda için. Analarmz öldü, teyzelerimiz öldü, amcalarmz öldü. Taziyelere gidemedik sadece telefonla taziyelerimizi ilettik. çi bizi yakt dn da Allah bilir. nallah 2021 yl güzel bir kap olacak. Allah bizlere hayrl bir kap açar. Bütün üzüntülerimizi inallah geride brakacaz. Umudumuz budur, umut Allahtr. laçlar da bekliyoruz. Büyüklerimizden ricamz biran önce getirsinler. Devlet vatanda için var vatanda da devlet için var ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git