BiP'e 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı katıldı

Türkiye'nin günden güne büyüyen iletişim ve yaşam platformu BiP'e, son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı katıldı.

Haberler 12.01.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkcell açklamasna göre, birçok üstün özellii rakiplerinden önce hayata geçirerek iletiim uygulamalar alannda öne çkan BiPteki tüm veriler yüksek güvenlikli ifreleme ile Türkiyedeki Turkcell veri merkezlerinde korunuyor.

Operatör bamsz olarak 192 ülkede kullanma sunulan BiP, mesajlama, sesli ve görüntülü arama özellikleri ile kesintisiz ve güvenli iletiim imkan sunuyor. Yakn zamanda Digicel, Turkcellin itiraki Lifecell Ventures ortaklyla, BiPi faaliyet gösterdii 32 ülkede müterilerinin kullanmna sundu. Sadece Karayipler bölgesinde BiPin 1 milyonun üzerinde müterisi bulunuyor.

ZNSZ HçBR VERY ALMIYORUZ

Açklamada görülerine yer verilen Turkcell Dijital Servisler ve çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Ataç Tansu, kullanclarn verilerini üçüncü taraflarla paylama zorunluluu olmakszn BiPi kullanmaya devam edebileceklerini ifade etti.

Tansu, unlar kaydetti:

Turkcell mühendislerinin 2013 ylndan beri gelitirdii BiP uygulamamz son 3 günde büyük bir ilgiyle karland. BiPte kullanclarmzn verilerini en yüksek güvenlikli Turkcell veri merkezlerinde Türkiye snrlar içerisinde saklyoruz. Bu tarzdaki uygulamalarda önemli olan hizmetin sunulabilmesi için gerekli verilerin kullanclardan onaylar dahilinde alnmas, ilenmesi ve hizmetin sunulmas için gerekli olduu ölçüde paylalmasdr. Örnein bir iletiim uygulamas olan BiP kullanclarna arama ve mesajlama hizmetlerini sunabilmek için rehbere eriim izni talep etmektedir.

BiPte izinsiz hiçbir veriyi almadklarn, ilemediklerini ve paylamadklarn vurgulayan Tansu, Bu konuda tüm kullanclarmzn içi rahat olabilir. 192 ülkedeki kullanclarmz arasnda da hiçbir ayrmclk yapmyoruz. Müterilerimizin geri bildirimlerini dinliyor, talepleri konusunda çok hzl bir ekilde aksiyon alyoruz. Dolaysyla düzeltilmesi gereken bir ey varsa elimizden gelen her eyi yapmaya hazrz. ifadelerini kulland.

TÜM BLGLER BPTE GÜVENDE

BiPin verileri Turkcellin stanbul ve Ankaradaki uluslararas güvenlik sertifikalarna (TLS) sahip veri merkezlerinde saklanyor. BiPte mesajlarn iletildii cihazlar ve sunucular arasndaki bütün iletiim uluslararas standartlara uygun biçimde TLS ifreleme yöntemiyle güvenli bir ekilde tanyor. Herhangi bir üçüncü ahs araya girip mesajlara eriemiyor ve okuyamyor.

BiPteki yedekleme ayar açlmadysa mesajlar sistemlerde kar tarafa iletilene kadar ifrelenerek geçici bir süre saklanyor ve mesaj iletildikten sonra sistemlerden tamamen siliniyor. Kullanc yedekleme ayarn açarsa paylamlar veri merkezlerinde ifrelenerek saklanyor.

BiP, rakiplerinde olmayan üstün özellikler ile global mecralarda rekabet ederken, Türkiyenin ihtiyaçlarna uygun gelitirilen özellikleriyle de öne çkyor. Örnein, kefet bölümünde yer alan çeitli kanallar ile kullanclarna bilgilendirici ve elenceli içerikler sunan BiP, Salk Bakanl ile i birlii yaparak Koronavirüs Bilgilendirme ve Danma Kanal da açt. Operatör ayrm olmadan BiP kullanclar bu kanal üzerinden koronavirüs testi yapabiliyor ve gerekli durumlarda ALO 184 Salk Bakanl letiim Merkezi Danma Hattna ücretsiz ulaabiliyor.

BiP uygulamasnn Acil Durum özellii ile kullanclar afet durumlarnda, durum bilgilerini ve konumlarn network kesintisi olsa bile tek tula hem BiP üzerinden ile kesintisiz iletiim salyor. çeviri özellii ise anlk mesajlama srasnda 106 farkl dilde sohbet etmeyi mümkün klyor. BiP, kullanclarnn gelen mesajlar çevrilmi olarak görüntülemelerini salyor ve gönderdikleri mesajlar anlk olarak çeviriyor. BiPe özel kaybolan mesaj yetenei sayesinde, gönderilen mesajlar seçilen süre boyunca takipçinin sohbet ekrannda görünüyor ve belirlenen süre dolunca otomatik olarak siliniyor.

Ana Sayfaya Git