Bir annenin 15 yaşındaki kızına kavuşma mücadelesi

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yaşayan Yüksel A.’nın 15 yaşındaki kızı Hidayet, yaklaşık 1 yıl önce erkek arkadaşıyla kaçtı. Kızının kaçtığı erkek arkadaşının ailesi tarafından zorla tutulduğunu iddia eden acılı anne, evladına kavuşmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 03.02.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, yaklak 1 yl önce Eil ilçesi Balaman köyünde yaand. Edinilen bilgilere göre, 15 yandaki Hidayet A., erkek arkada Yusuf D. ile kaçt. Hidayet A.nn annesi Yüksel A., kzn Yusuf D.nin babas evket D. ve annesi Hatun D.den defalarca istediini, her seferinde, Gelin sorunumuzu örf adetle çözelim. Yoksa kznz vermeyeceiz, kznz görmeyeceksiniz cevabn aldn ileri sürdü.

KIZIMI BANA GETRSNLER BEN ONU OKUTACAIM

Türkçe bilmedii için Kürtçe konuan anne Yüksel A., jandarmann birkaç kere köye gittiini, ama köylülerin akraba olduu için kzn yerini jandarmaya söylemediklerini savundu. Yetkililerden kznn geri getirilmesini isteyen acl anne Hidayeti okutacan kaydederek, Cumhurbakanmzdan, çileri Bakanlndan, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlndan hepsinden yardm istiyorum. Ne olur kzm bana geri getirin ben kz istiyorum. Ben onu okutacam dedi.

Kaçrlan kzn kuzeni Mehmet A. ise Yürei yaral anne bir yldr kzn bulamyor. Cumhurbakanmzdan, yetkili kurumlardan yardm istiyoruz. Bu yürei yaral annenin kz neredeyse ortaya çkarlsn. Kz kaçran Yusuf D.nin babas evket D. ve annesi Hatun D.nin bu kz mutlaka ortaya çkarmas gerekiyor. Kzdan bir türlü haber alamyoruz. Biz sadece bu yürei yaral annenin kznn bulunmas için adalet istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git