Bir kan davası daha barışla sonuçlandı

Mardin’de iki yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Haberler 17.06.2019 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesi Sancarl (Tuxubi) Köyünde 2 yl önce Mehmet Büdünün hayatn kaybettii olayn ardndan Toprak ile Büdün aileleri arasnda balayan kan davas Sancarlar Dernei ve hayrseverlerin araya girmesiyle barla sonuçland. Ailelerin barmas için düzenlenen programa yüzlerce kii katld.

Frat Mahallesi Taziye Evinde düzenlenen programa; Büdün ile Toprak ailelerinin büyükleri ile akrabalar, bölgenin ileri gelenleri, kanaat önderleri, Sancarlar Dernei Bakan brahim Dunlayc, Molla Ali Büyük, Molla Abdürrahim çevik, Molla Abdullah Salam, Ceylanpnar eski Belediye Bakan Abdurrezzak Aksak, Molla Adnan Salam ve çok sayda davetli katld.

Bar yemei öncesi yaplan konumalarda sulhun önemine dikkat çekildi, böylesi olaylarn bir daha yaanmamas için dualar edildi.

Bar merasiminde konuan Molla Abdullah Salam, Büdün ile Toprak aileleri arasnda 2 yl önce balayan husumetin sona ermesiyle kendilerinin sevindiini ve her iki aileye fertlerine katlmlarndan dolay teekkür etti.

Kardelik hukukunu yaamaya karar verdiimiz için buradayz

Sancarlar Dernei Bakan brahim Dunlayc, tüm katlmclar selamlayarak, unlar söyledi:

Yaklak 2 yl önce akraba olan 2 aile arasnda vuku bulan ve hepimizi derinden üzen musibeti, bugün bar ve sulhla sonlandrm bulunuyoruz. Hepimiz buna ahitlik etmek için bulunuyoruz. lk günden bugüne kadar ilk bata Büdün ve Toprak aileleri olmak üzere bu barn salanmasnda emei geçen herkese teekkür ediyorum. Allah onlardan raz olsun. Bilindii üzere slam dini bar dinidir. Allah-u Tel (Celle Celaluhu) sulhu ve bar seviyor. Ne mutlu bize ki; Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetini yerine getiriyoruz. Bugün insanlarmzn arasndaki fitne, fesat ve musibeti ortadan kaldrmaya karar verdiimiz için buradayz. Bugün burada kardelik hukukunu bir aile gibi yaamaya karar verdiimiz için buradayz. Burada bulunan ve bu bara ahitlik eden herkesin bu hayra vesile olduunu bilinmesini isterim. Bu birlik ve beraberliimizin devam için hepimiz dua etmeliyiz.

Bu tür olaylarn yaanmamas için herkesin çaba sarf etmesi gerekir

Konumasna Kuran- Kerimden ayetlerle balayan Molla Ali Büyük ise Ayeti kerimeden de anlaldna göre; sadece Müslümanlar kardetir. Allah-u Tel tüm Müslümanlarn üzerine bir emir brakm. Aranzda bir sorun sknt olduunda kendi aranzda çözün. Zaman zaman kardelerimiz arasnda vuku bulan bu tür olaylar hepimizi huzursuz ediyor ve derinden üzüyor. Allah-u Tealadan (Celle Celaluhu) dileimiz hepimiz Allah-u Tealann emrini kendi üzerimizde kabul edip ve bundan ders ve ibretler almamz gerekir. Hepimiz elimizi birbirimize verip aramzda vuku bulan bu tür olaylarn bir daha yaanmamas için herkesin çaba sarf etmesi gerekir. dedi.

Allah bize bir daha bu tür ac olaylar yaatmasn

Büdün ve Toprak aileleri arasnda gerçekletirilen sulhun herkesi çok sevindirdiini belirten Molla Adnan Salam, Bu barta emei geçen bata Sancarlar Dernei Bakan brahim Beye ve katk sunan herkese teekkür ediyorum. Allah kendilerinden raz olsun. Allah-u Tel bir daha bizlere ve bölgemizde buna benzer olaylarn yaanmamas hepimizin ortak dileidir. dedi.

Hepimizi derinden üzen olay çok ükür barla sonuçland

ki aile arasnda yaplan sulh için bir ayara geldiklerini söyleyen Abdurrezzak Aksak da Köylülerimiz ve akrabalarmz arasnda istemeyen ve hepimizi üzen bir olay vuku bulmutu. çok ükür bugün barla sonuçland. Bu barta emei geçen bata Sancarlar Dernei bakanmz olmak üzere herkese teekkür ediyorum. diye konutu.

Yaplan konumalarn ardndan Molla Abdürrahim çevikin yapt dua ve ikram edilen yemein ardndan merasim sona erdi.

Ana Sayfaya Git