Bir ton bomba!

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde, 1'i çocuk 2 kişinin şehit olduğu bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının dehşet verici izleri, günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Haberler 19.02.2017 - 12:03 Son Güncelleme : 19.02.2017 - 12:16

DYARBAKIR-185 bin nüfuslu Viranehirde, adliye ve emniyet personelinin kald lojmanlarn bulunduu Yeniehir Mahallesi 1650nci sokakta, önceki gece saat 20.30 sralarnda bomba yüklü bir araç, teröristlerce infilak ettirildi. lçenin her yerinden duyulan kulaklar sar eden patlamann ardndan, bölgeye güvenlik güçleri ile salk ve kurtama ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, patlamann ardndan yanan bomba yüklü arac, itfaiye ve TOMA ad verilen zrhl polis arac ile söndürüp, yarallar ilk müdahalelerini yaparak ambulanslarla hastaneye sevk etti.

lk aamada hastaneye kaldrlan 16 yaral arasnda bulunan zabt katibinin çocuu 11 yandaki Ahmet Gökhan Günak doktorlarn müdahalesine ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti. Patlamada yaralanan dier 15 kii ise Viranehir Devlet Hastanesi acil servisinde yaplan ilk müdahale sonras anlurfaya sevk edildi. Bu arada patlamada cam krklarnn isabet etmesiyle hafif yaralanan ve geçici iitme kayb yaayan çok sayda kii de hastanelere bavurdu. Yaanan younluk üzerine belediye hoparlörlerinden yaplan anons ile izinli ve evde olan doktor ve salk görevlileri acil olarak hastanelere çarld.

BEKç DE EHT OLDU

Bu arada adliye lojman önündeki güvenlik kulübesinde bekçi olarak görev yapan ve kendisine ulalamayan Emniyetin bekçi kadrosunda görevli brahim Ketenin bulunmas için çalma balatld. Yaplan aratrma sonunda gece geç saatlerde Ketenin cenazesi de patlamann olduu bölgedeki enkazda bulundu.

DEHETN KORKUTUCU ZLER

Gece ilçede panik ve tedirginlie yol açan patlamann izleri sabah saatlerinde ortaya çkt. Adliye lojmanlarnn yan sra çevresindeki 20yi akn apartmann tamamnda hasar olutu. Cadde ve sokaklarn apartman dairelerinden krlan camlarla dolu olduu saldrnn yaand sokaktaki 30 civarnda aracn da patlamayla hurdaya döndüü görüldü. Polis ekipleri sabaha kadar sürdürdüü inceleme sonras olay yerinde delil arad. Sabah saatlerinde de devam eden incelemeler srasnda patlamann izlerinin kapatlmas için apartmanlara büyük Türk bayraklar ile mavi brandalar asld.

1 TON BOMBA KULLANILDI

Patlama sonras güvenlik güçleri, saldry gerçekletiren terörist ve irtibatl olduu kiilerin yakalanmas için geni çapl operasyon balatld. Yaplan ilk aratrmada plakas açklanmayan saldrda kullanlan aracn çalnt olduu belirlendi ve yine bomba imha uzmanlarnn incelemesinde araçta 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmi TNT patlayc kullanld saptand. Polisin baz bulgu ve isimleri ulat saldrya karan kiilerin yakalanmasna yönelik operasyonu devam ediyor.

BAKANLAR GELYOR

Saldrnn ardndan anlurfaya giden çileri Bakan Süleyman Soylu, Adalet Bakan Bekir Bozda ile Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, incelemelerde bulundu. Bakanlar hain saldrda ehit olanlarn cenazelerine katld.

3 BAKAN OLAY YERNDE

çileri Bakan Süleyman Soylu, Adalet Bakan Bekir Bozda ve Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, anlurfann Viranehir lçesine geldi. Bakanlar, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte bombal araçla saldr düzenlenen Yeniehir Mahallesindeki lojmanlarda inceleme yapt. Saldrya ilikin yetkililerden bilgi alan bakanlar, adliyeye geçti. Burada da yetkililerde bir süre görüen bakanlar, çkta basn toplants düzenledi.

SOYLU: ARAç, MARDN MAZIDAINDAN GELM

Soylu, saldrda 2 kiinin ehit olduunu ve hastanelerde 11 kiinin ise tedavilerinin devam ettiini açklad. Soylu, yarallardan 1 bekçi ve Viranehir Basavcsnn hakime olan einin youn bakmda olduunu belirterek, patlatlan bombal aracn Mardinin Mazda lçesinde geldiini belirlediklerini kaydetti. Bakan Soylu, öyle dedi:

Viranehirde adli mensuplarmzn hayatn idame ettirdikleri konutlara içi patlayc dolu bir araç, belirlemelerimize göre Mardin Mazdadan yaklak 2.5 gün önce hareket etmi ve direkt buraya gelmi. Sonrasnda ise arac park ettikten sonra kaçmak suretiyle uzaktan kumandayla patlamas sonucu yaanmtr.

14 BNADA HASAR VAR

Soylu, saldrda 14 binada da hasar olutuunu ifade ederek, öyle devam etti: Yine bunun yan sra yaklak 14 binada hasar meydana gelmi ve bu 14 binann içerisinde birçok konut da bu patlamadan etkilenmitir. Bu tür terör olaylaryla kar karya geliyoruz. Terör olaylarnn amac bütün milletimizde malumdur. Cani bir örgütün ortaya koyduu bir olayla kar karyayz. Ama burada önemli olan özellikle vatandalarmzn hem bu cani örgüte, hem de bunlarn siyasi uzantlarna kar Viranehirde ortaya koymu olduklar bilinçli ve saduyulu, memleketsever ve vatansever bir tablodur.

ADALET BAKANI: MLLETMZE HZMET VERMEKTEN DURDURAMAYACAKTIR

Adalet Bakan Bekir Bozda ise, Türkiyenin terörle mücadelesinin etkin ve kararllkla sürdürüleceini ifade ederek, öyle konutu: Terör örgütleri; PKKs, DEA, DHKP-Csi, ne kadar terör örgütü varsa bilumum tamam adaleti durduramayacaktr, adaletin bekçilerini, adaletin görevlilerini, milletimize hizmet vermekten durduramayacaktr. Viranehirdeki hakimlerimiz, savclarmz, dier günlerde olduu gibi Türkiyenin dört bir yanndaki görevlilerimiz dünkünden daha büyük bir evkle ve azimle hizmetine devam edecektir. Bu saldrlarn hiç birisi adalet ve yarg görevini yapanlar yolundan geri çevirmeyecektir.

BAKAN çELK: TELN EDYORUZ, LANETLYORUZ

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik de, saldry knayarak, unlar söyledi: Bu saldr adalet camiamza dönük gibi bir yönüyle doru ama aslnda bu saldrnn 250 bin Viranehirliye, insanla dönük bir saldr olduunu ifade etmek istiyorum. Ve eer Türkiyede ve bölgemizde halen bu canilerin ne yapmak istediklerini görmeyenler ve hissetmeyenler varsa Viranehirde u ac tabloyu gelip görmelerini ve bu canilerin ne yapmak istediklerini onlarn da hissedecekleri inanc içerisindeyim..

Ana Sayfaya Git