Bir yudum çay hastanelik etti!

İçtiği çayın nefes borusuna kaçması sonucu zor anlar yaşayan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede yaşama tutundu.

Haberler 23.12.2019 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada gülerken içtii çayn nefes borusuna kaçmas sonucu zor anlar yaayan Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakan Vekili Osman Yardmc, yaplan ilk müdahalenin ardndan götürüldüü hastanede hayatta kald.

Gözlem altnda tutuldu

Bakan olduu Antalya Kasaplar Odasnca iletilen Organize Sanayi Bölgesindeki et firmasnda içilerin maa ödemelerini yapan Yardmc, muhasebecinin ikram ettii çaydan gülerken bir yudum içtikten sonra rahatszland. Bilinci kapanan ve nefes almakta güçlük çeken Yardmcya ilk müdahaleyi yanndakiler yapt. çarlan 112 Acil Servis ekiplerince Konyaalt ilçesindeki özel bir hastaneye kaldrlan Yardmcya, oksijen desteinde bulunuldu. Buradaki tedavi ile bilinci açlan Yardmc, yaklak 5-6 saat gözetim altnda tutulduktan sonra taburcu edildi.

Doktorlar, Yardmcnn nefes borusunu tkayan çayn, yaplan ilk müdahale srasnda çkartldn belirledi.

Gözünü açtnda kendisini hastanede buldu

Yardmc, çaydan ilk yudumu ald srada kahkaha attktan sonra bir anda nefes alamamaya baladn ve yere dütüünü söyledi. Bilincini kaybettiini, gözünü açtnda kendisini hastanede bulduunu aktaran Yardmc, çay nefes boruma kaçm. çikolatadan çocuklar ölmütü, ilk o aklma geldi. Yaklak alt saat hastanede kaldm. nsanolu ite. Ölümün nereden gelecei belli olmuyor. Bir yudum çay bile en mutlu annda hastanelik edebiliyor. diye konutu.

Özel hastanedeki tedavinin ardndan doktorlarn tavsiyesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine giderek detayl kontrolden geçtiini anlatan Yardmc, öyle devam etti: Allaha ükür salm yerindeymi. Soranlara ki gündür hastanelerde urayorum diyorum. Hastanede tedavi olduumu duyanlar, sebebinin bir yudum çay olduunu duyunca çok aryor. Bir yudum çay benim gibi 120 kilo arlndaki bir adam öldürüyordu. Muhasebeci ve içiler srtma vurmu, göbeimde zplam. Söylediklerine göre yüzüm morarm. Göbeimde zplannca istifra etmiim ve ten rengim biraz yerine gelmi.

Yardmc, çay içerken bile dikkat edilmesi gerektiini dile getirerek, Neeli bir insanm. Konumay biraz da seviyorum. Bundan sonra bir ey yerken ya da içerken konumayacam, gülmeyeceim. dedi.

lk müdahale çok önemli

Yardmcya müdahale eden özel hastanenin acil servis doktoru Sevgi Doan, hastann içti çayn nefes borusuna kaçmas sonucu solunumun durduunun tespit edildiini kaydetti. lk müdahalenin çok önemli olduunu vurgulayan Doan, öyle konutu: lk müdahaleyle çay soluk borusundan çkartlm. Meslek hayatmda ilk defa bir yudum çaydan ölümün eiine gelen insan gördüm. lk müdahale doru yaplmasayd, hastamz u an aramzda olmayabilirdi. nsanlar nefes borusuna bir ey kaçmamas için azlarn tam doldurmadan bir eyler yemeli. Azlarnda bir ey varken kesinlikle konumamal, gülmemeli. Az doluyken öksürük gelmesi halinde ise azndakileri hzlca çkartmal. Yoksa öksürük de büyük bir tehlike oluturabilir.

Ana Sayfaya Git