Birbirleri için tweet atmışlardı

2015 yılında bir minbüste cinsel saldırıya uğrayan ve buna direndiği için öldürülen Özgecan Aslan için, Şule Çet ve Pınar Gültekin'in de yazdığı tweetler paylaşıldı. Kadınların bu paylaşıma yanıtı ise "belki bir gün bizim de adımız bu tweet'e eklenecek" şeklinde oldu.

Haberler 23.07.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ule çet Dayanma Platformu, Twitter hesabndan erkekler tarafndan öldürülen ule çet ve Pnar Gültekinin, 11 ubat 2015te cinsel saldrya direndii için bir minibüste öldürülen üniversite örencisi Özgecan Aslan ile ilgili attklar tweetleri paylat.

ule çetin, Aslann öldürülmesi hakknda Kadn Katliam Var ve Özgecan Aslan etiketleriyle Kadn karnna koca bir dünya sdrd, siz dünyanza bir kadn sdramadnz, diye yazd tweet paylald. 29 Mays 2018de çankayadaki Yelken Plazann 20. katndan atlayarak intihar ettii ileri sürülen 23 yandaki çetin otopsi raporuna göre tecavüze uradktan sonra öldürüldüü tespit edilmiti.

Mulada, kendisinden 5 gün haber alnamadktan sonra cesedine ulalan Pnar Gültekin de Özgecan Aslan için unlar yazmt:

Bir türlü geçmiyor, sanki kz kardeimin bana gelmicesine canm acyor, içim parçalanyor. Nice Özgecanlar gitti, artk yeter!

Gültekinin öldürülmesiyle ilgili eski sevgilisi olduu olduu ileri sürülen Cemal Metin Avc gözaltna alnd. Mulada bir bar ileten Cemal Metin Avcnn cinayeti itiraf ettii belirtildi. ddiaya göre Cemal Metin Avc, boarak öldürdüü Pnar Gültekinin cesedini bulunmamas için bir çöp varilinde yakt ve üzerine beton dökerek topraa gömdü.

ule çet Dayanma Platformunun paylamna çok sayda kadn yant yazd. Paylamlarda, ben de hepsi için tweet attm, ben de onlar gibi sebepsizce öldürülür müyüm acaba, ben artk acaba sradaki ben olacak mym diye düünmekten yoruldum, artk yeter!, ölmek istemiyoruz, belki bir gün bizim de admz bu tweete eklenecek diye yazan kadnlar, stanbul Sözlemesinin uygulanmasn talep etti.

Ana Sayfaya Git