Bitlis'te "12. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı"

Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ), "12. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı" düzenlendi.

Haberler 12.09.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Konferans Salonundaki programda bir konuma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardm, bilim dünyasnda yeni fikir ve deneyimlerin paylalmasnn önemli ve deerli olduunu aktararak, unlar belirtti:

Bugün dünyada bilimsel aratrmalar sayesinde insanln bir çok nimete kavutuunu hepimiz biliyoruz ve buna sürekli ahit oluyoruz. Bu anlamda nükleer fizik ve ilgili kurumlarda siz deerli bilim insanlarnn aratrma sonuçlarn ve faaliyetlerini paylamanz gelecek açsndan inanyorum ki akademik camia için yeni kaplar açlacana vesile olacaktr. Bu balamda yeni ve farkl fikirlerin deneyimi paylalmas insanln gelecei açsndan da faydal olacaktr. Bu konferansn aratrma ilikileri kurularak akademik ortaklar bulmak açsndan siz deerli bilim insanlar için önemli bir frsat olacandan tüm kalbimle inanyorum.

Mu Alpaslan Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Cevat Selam da Konferansn önemi, gençlere ecdadmzn Orta çada dünyay sadece mzrak, ok ve klçla deil ilimle de fethettiini, bugün de bu ii yapabilen bilim insanlarmzn olduunu hatrlatmakla onlara öz güven vermek ve bilimsel çalmalarnda motive etmektir. dedi.

Selam, konferansn amacnn nükleer fizik dalnda çalan bilim insanlarn bir araya getirerek onlarn birbiriyle bilim alveriinde bulunmalarn ve bilimsel çalmaya yeni balayan genç bilim insanlarna kendi çalmalarn sergilemelerini salamak olduunu dile getirdi.

16 ülkeden 132 bilim insann bavurusuyla düzenlenen konferansn 3 gün devam edecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git