Bitlis'teki mağara evler turizme kazandırılıyor

Ahlat ilçesindeki yaklaşık 600 mağara evin turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin ihalesine çıkıldı.

Haberler 24.07.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Bakan çoban: Bölgede, insanlarn dinlenebilecekleri seyir tepeleri, bungalov evlerden oluan dinlenme merkezi, barnma alanlar, yürüyü parkurlar, kafeler, restoranlar ve konaklama merkezi oluturacaz

Bitlisin Ahlat ilçesinde bulunan yaklak 600 maara evin turizme kazandrlmas amacyla hazrlanan projenin ihalesine çkld.

Ahlat Belediye Bakan Mümtaz çoban, AA muhabirine yapt açklamada, Madavans ve Harabeehir kanyonlarndaki yaklak 600 maara evin turizme kazandrlmas için balatlan çalmalarn devam ettiini söyledi.

Bu kapsamda hazrlanan ve Dou Anadolu Kalknma Ajansna sunulan Harabeehir Bölgesi Ekoturizm projesinin kabul edildiini anlatan çoban, Projenin ihalesine çkld. Burada 6 bin yllk maara evlerimiz var. Yani Kapadokyann bir örnei de ilçemizde bulunuyor. Buray ksa sürede turizme kazandrmay hedefliyoruz. dedi.

Projenin yaklak 50 milyon liraya mal olacan bildiren çoban, Bölgede, insanlarn dinlenebilecekleri seyir tepeleri, bungalov evlerden oluan dinlenme merkezi, barnma alanlar, yürüyü parkurlar, kafeler, restoranlar ve konaklama merkezi oluturacaz. Buraya gelenler hem 20 kilometre yürüyerek rehber eliinde gezecek hem de maara evlerde dinlenecek. diye konutu.

çoban, Dou Anadolu Projesi (DAP) kapsamnda önemli destekler alarak çalmalar yaptklarn ifade etti.

lçede kültür sanat çalmalar balattklarn, eski Ahlat evlerini de restore edeceklerini belirten çoban, turistlere çeitli alternatifler sunacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git