Boğularak ölmek istemiyoruz diyen!

Kovid-19'u yenen hemşireden uyarı: "Boğularak ölmek istemiyoruz, diyen çok hastamız oluyor"

Haberler 17.11.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Devlet Hastanesi youn bakm ünitesinde görev yapan hemireler Derya Ku ve Gökhan Kozan, yakalandklar yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenip mesaiye yeniden balad.

Canlar pahasna sunduklar hizmet ile hastalara ifa vermeye devam eden hemireler Ku ve Kozan, koronavirüs ile mücadelede hem kendilerinin hem de hastalarn yaad zorlu süreci anlatt.

Ku, koronavirüs ile mücadelede youn çaltklarn belirterek, görevini sürdürürken Kovid-19a yakalandn söyledi.

Salgnn ilk döneminde öretmenevinde kaldklarn, Kovid-19 tedavisi boyunca da 3 ve 9 yandaki 2 çocuundan, einden ve annesinden ayr kaldn ifade eden Ku, Bir sabah eklem ars, ate, iddetli öksürük gibi ikayetlerle uyandm. Test yaptrdm sonucu pozitif çkt. çok skntl bir süreçti. Bir de insan ölüm korkusu saryor. Hastalar daha çok anlyorsun. Psikolojik olarak çok kötü günler yaadk. dedi.

Ölüm korkusu yaadm ama en çok da çocuklarm düündüm. diyen Ku, kendisinden kaynakl onlarn da hasta olmasndan endie duyduunu aktard.

Ku, youn bakm ünitesine getirilen hastalarla zaman içerisinde bir ba kurduklarn ve onlar kaybettiklerinde, yaknlarn kaybetmi gibi büyük üzüntü yaadklarn anlatarak, hastalara salk hizmeti sunmann gurur verici bir görev olduunu kaydetti.

- Bana bir ey olmaz, denilmesin

Salna kavuan hastalar için mutlu olduklarn, kaybettikleri hastalar için de derin üzüntü yaadklarn belirten Ku, salk emekçilerinin, aileleriyle ilikilerinin de bu süreçten çok etkilendiini ifade etti.

çocuklarmza bir süredir doya doya sarlamyor, onlar öpemiyoruz. Gerçekten bizim için de hastalar için de çok zorlu bir süreç. Dardakiler buradaki hastalar görse çok daha korkup, çok daha dikkat edeceklerdir. Bana bir ey olmaz, denilmesin. Burada çok genç hastalarmz da kaybettik. ifadelerini kullanan Ku, durumu ar seyreden hastalarn nefes almakta güçlük çektiine iaret etti.

- Boularak ölmek istemiyoruz, diyen çok hastamz oluyor

Ku, Bu dünyadaki en önemli ey, rahat nefes alabilmek. Bunun kymetini lütfen bilelim. Boularak ölmek istemiyoruz, diyen çok hastamz oluyor. Youn bakmda yatan bir teyze, elimi tutarak, Kzm bana nefes ver, nefes almak istiyorum. demiti. O kadar skntl bir süreç ki teyzemizi makineye balamtk. diye konutu.

Hemire Gökhan Kozan ise, yaptklar hizmetin karlnda kendilerine bir dua edilmesinin dahi yeterli olduunu söyledi.

Hastalarn genellikle nefes alamama ikayetiyle bavurduunu aktaran Kozan, Hastalarmzdan biri elimi skca tutmu ve bana Olum beni kurtarn, bouluyorum. demiti. çok youn çaltmz için günde 5-6 kez önlüümüzü deitirmek zorunda kalyoruz. eklinde konutu.

Kozan, baz vatandalara virüsün ciddiyetini anlatmakta güçlük çektiklerini dile getirerek, unlar kaydetti:

nsanlarn gelip, youn bakmda yatan hastalarn durumunu görmeleri lazm. Bir an bile olsa gelip buray yaamalar lazm. Youn bakm ünitesinde hayatn kaybeden akrabalarm gördüm. Darda maske takmay umursamayan insanlar olduu sürece maalesef youn bakm kaçnlmaz oluyor. Evde kalp tavana bakmak, youn bakmda tavana bakmaktan daha iyi.

Ana Sayfaya Git