Boğuldu dediler kandil’de çıktı!

"Zap Suyu'nda boğuldu" denilen oğullarının PKK kampında olduğunu öğrenen ailenin acısı dinmiyor

Haberler 06.04.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride Zap Suyuna düerek öldü denilen 9 yandaki çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn örenen

Adyaman ailesi, evlatlarna kavumak için 5 yldr mücadele veriyor.

Hakkarinin merkeze bal Krkda köyünde 9 Mart 2016da kaybolan ve Zap Suyunda bouldu denilen Hamza Adyamann ailesi, bir süre sonra çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn örendi.

çocuklarn aramak için Irakn kuzeyine giden acl anne ve baba, günlerce izini sürdükleri Hamzay alamadan dönmek zorunda kald.

Evlatlarna kavumak için mücadele eden aile, oullarn, Suriyede terör örgütü PKK/YPG kampnda teröristlerce silah eitimi verilen çocuklarn görüntüleri arasnda tespit etti.

Hamzay terör örgütünün elinden kurtarmak için her yolu deneyen aile, bu kez, çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eyleminde seslerini yükseltti.

Diyarbakr, Hakkari ve Vanda HDP il binalar önündeki eylemlere katlan aile, çocuklarna seslenerek dönmesi için çarda bulunuyor.

Baba Adnan Adyaman, çocuklarnn kaybolduu günden bu güne yaadklar acy AA muhabirine anlatt.

lkokul örencisi olu Hamzann okul çknda kaybolduunu belirten Adyaman, kendilerine oullarnn top oynarken Zap Suyuna düerek kaybolduunun söylendiini anlatt.

Bir ay boyunca Zap Suyunda çocuumuzu aradk. Bulamaynca da ümidimizi kesip öldü diye taziye kurduk. diyen Adyaman, 5-6 ay sonra çocuumun videosunu gördük. Bir kampta eitim veriliyordu. Hayatta olduunu örenince tekrar aramaya gittik. Iraka gittik, birçok yerde aradk ama çocuumu bana göstermediler. ifadelerini kulland.

BU NASIL BR VCDANSIZLIKTIR

Kaçrld günden bu yana çocuundan haber alamadn belirten Adyaman, unlar kaydetti:

Kuzey Irakta çocuumu Hakurktaki PKKllarn içinde gördüm. Bu benim çocuum diye bardm, onu oradan kaçrdlar. Ondan sonra da ne yaptysak çocuumuzu bulamadk. ki yl sonra bize mektup geldi. Mektup Suriyeden gelmiti, Kamlda bir evde olduu yazlmt. Biz de mektubu devlete götürdük. çocuumuzu istiyoruz. Daha 9 yandayken götürdüler. 5 yldr nasl yatp kalkyoruz, nasl yayoruz bilmiyoruz. Bu çocuun eline silah verilir mi? Bu nasl bir vicdanszlktr. Bu çocuk Allah korusun, yarn öbür gün katil olursa bunun sorumlusu onu götürenlerdir. çocuumuza kavumak istiyoruz. Hepimiz perianz. Bizi görüyorsa bir an evvel gelsin, devlete snsn veya hangi bölgedeyse orann asayiine snsn. Bu insanlk d bir eydir. çocuklar götürenler, neden fakir fukarann çocuklarn götürüyor, satp örgütlere veriyor? Kendi çocuklar da var, onlar düünsünler. Bizim çocuklarmz niye götürüyorlar?

ELLERN, AYAKLARINI BALAYIP AZINA BANT VURARAK KAçIRMILAR

Anne Rukeyda Adyaman da küçük bir çocua silah verilmesinin insanlk d olduunu söyledi.

Gözü yal anne, unlar dile getirdi:

Oluma ayakkabsn giydirmeseydim kendisi giyemezdi, yemek vermeseydim kendisi yiyemezdi. çantasn alp okula götürüyorduk. Olumu götürüp silah eitimi veriyorlar. 9 yandaki çocuk onlar için ne yapacak? Vicdanlar olsayd, onu götürmezlerdi. çocuumun onlarn içinde kalmasn, katil olmasn istemiyorum. Ellerini, ayaklarn balayp azna bant vurarak kaçrmlar. Ben de oluma kavumak umuduyla annelerin eylemine katldm. Olum bizi duyuyorsa gelip polise, askere teslim olsun. Bize suya dütüünü söylediler, olum PKKnn içinde çkt.

Ana Sayfaya Git