Boğulma faciası!

Türkiye'de son 8 günde yaşanan boğulma vakalarında 3'ü yabancı uyruklu 43 kişi yaşamını yitirdi.

Haberler 26.07.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17-24 Temmuz arasnda ülke genelinde 22 ehirdeki deniz, göl, gölet, baraj ve rmaklardaki boulma vakalarnda can kayplar yaand. anlurfada üçü karde, stanbul ve Amasyada 5er, Kocaeli 4er, Bursa ve Samsunda 3er kiinin boularak can verdii vakalarda, 16 çocuk hayatn kaybetti. Diyarbakrdan Elaz Hazar gölüne giden, üç genç yaamn yitirdi.

Adanann merkez çukurova ilçesinde, 17 Temmuzda Seyhan Baraj Gölüne giren Delil Frat Atalay (9) hayatn kaybetti.

Batmanda 17 yandaki genç, 17 Temmuzda serinlemek için girdii Batman çaynda can verdi.

Sakaryann Geyve ilçesinde, 17 Temmuzda dedesiyle hayvan otlatmaya gittii Bozören Mahallesinde sulama kanalna düerek kaybolan Ömer Ali Dilinin (4) cansz bedeni sudan çkarld.

çankrda balk tutmak için 18 Temmuzda abanözü ilçesindeki Karakaya Göletine giren Fevzi Özbek (27) bouldu.

anlurfann Merkez Eyyübiye ilçesi krsal Karaali Mahallesi yaknlarnda, 18 Temmuzda ayann kaymas sonucu sulama kanalna düen Zeyit Yüksel (17) yaamn yitirdi.

Mersinin Mut ilçesinde, 18 Temmuzda yüzmek için girdii nehirde kaybolan Mehmet Kelein (17) cansz bedenine ulald.

Amasyann Suluova ilçesinde, 18 Temmuzda girdikleri Derinöz Baraj Gölünde kaybolan ayn aileden Elif, Sultan (50), Emrullah (19), Havvanur (9) ve Levent (3) Cenikli öldü.

Samsunun çaramba ilçesinde, 18 Temmuzda ehit Polis Tuncay Karata Cami mevkisinde arkadalaryla serinlemek için suya giren layda Koç (20) kaldrld hastanede müdahaleye ramen kurtarlamad.

stanbul Fatihte, 19 Temmuzda arkadalaryla tekne ile denize açldktan sonra girdii suda kaybolan sa Baydaln (25) cesedi, itfaiye su alt arama kurtarma ekiplerince Samatya açklarnda bulundu.

Bursann znik ilçesinde, 20 Temmuzda serinlemek için Göllüce Mahallesi yaknlarnda znik Gölüne giren Bursa Uluda Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünde okuyan Ömer Tütüncünün (20) cesedi dalgçlar tarafndan çkarld.

Bursann Yeniehir ilçesinde, 20 Temmuzda serinlemek için çayrl Deresine giren Halil Sevilin (43) cansz bedenine ulald.

KURBAN BAYRAMININ 2. GÜNÜNDE 9 K BOULDU

Samsunun Atakum ilçesinde, 21 Temmuzda arkadalar ile gittii Karakavuk Mahallesinde Ondokuz Mays Üniversitesine ait gölete dengesini kaybederek düen Irak uyruklu M.W.M. (23) hayatn kaybetti.

Kocaelinin Kandra ilçesinde serinlemek için Kumcaz Plajnda denize giren O.Y. (21) bouldu.

Kocaelinin Kandra ilçesinde, Babal Mahallesi Dikili mevkisinde rüzgarl havada denize giren Kardelen G. (16) ile kardei Atakan G. (13) yaamn yitirdi.

Siirtte serinlemek için Botan çayna giren Hüseyin Baykarann (15) cansz bedenine ulald.

Burdurun Yeilova ilçesindeki Salda Gölüne serinlemek için giren Mehmet Koluksa (19) boularak can verdi.

Konyann Beyehir ilçesinde serinlemek için Yenidoan Göletine giren Ecir Mehmet Zahit Düzyolun (25) cansz bedenine dalgçlar ulat.

Adanann Karata ilçesinde, Harbi Plajnda denize giren 5 kii, boulma tehlikesi geçirdi. çevredekilerin yardmyla sudan çkarlan 5 kiiden M.B. (41) kaldrld Karata Devlet Hastanesinde müdahaleye ramen kurtarlamad.

Edirnenin Enez ilçesinde, Altnkum mevkisinde kardei Ömer Erez (23) ile denize giren ve çevredeki vatandalar tarafndan sudan çkarlan Murat Erez (18) yaplan müdahaleye ramen hayatn kaybetti.

Bartnda, 22 Temmuzda babas ve enitesiyle Amasra ilçesindeki Bozköy plajnda serinlemek için denize giren Talha çankaya (13) bouldu.

Adyamann Kahta ilçesinde, 22 Temmuzda serinlemek için Atatürk Barajna giren Hakan Koçun (16) cansz bedeni sudan çkarld.

stanbul ilede, 22 Temmuzda, sabah saatlerinde Ayazma Plaj ve Kzlcaköy plajlarnda denize giren yabanc uyruklu M.E.Ö. ve R.A. ile Ö.H.C, A.A, B.M, kayboldu. Yabanc uyruklu R.A. yaplan arama çalmalar sonunda ekipler tarafndan kurtarlrken 4 kii hayatn kaybetti.

Kocaelinin Kandra ilçesinde, 23 Temmuzda Barganl plajnda denizde kaybolan Özcan Demirin (23) cesedine ulald.

Antalyann Konyaalt ilçesinde, 23 Temmuzda yüzmek için girdikleri denizde boulma tehlikesi geçiren gençlerden hastaneye kaldrlan Emre Öz (17) müdahalelere ramen kurtarlamad.

Aydnn Kuadas ilçesinde Davutlar Mahallesindeki Sevgi Plajnda, 23 Temmuzda denize giren Dursun Gökçen (62) can verdi.

Hakkarinin emdinli ilçesinde, 23 Temmuzda Boazköyde arkadalaryla balk tutmak ve yüzmek için dereye giden Diyar Uçar (23) akntya kaplarak öldü.

Antalyann Alanya ilçesinde tatil yapan Kazak turist Kaldybek Mukatayev (70) 23 Temmuzda denizde bouldu.

Adyamanda, 23 Temmuzda serinlemek için merkeze bal Kzlcapnar köyü yaknlarnda Atatürk Baraj Gölüne giren Mustafa Kalkann (18) cesedine ulald.

Kastamonunun Cide ilçesinde, 23 Temmuzda Gebe Mahallesi sahilinde serinlemek için denize giren Ersan Demircinin (22) cesedi çevredeki vatandalar tarafndan kyya çkarld.

anlurfann Hilvan ilçesinde, 23 Temmuzda Atatürk Baraj Gölüne giren Mece ailesinin çocuklar Emirhan (12), Elif Nur (16) ve Halenur (23), hayatn kaybetti.

Samsunun Bafra ilçesinde, 24 Temmuzda denizde kaybolan Emre Klçn (30) cesedi, ekiplerce yürütülen çalma sonucu bulundu.

Kahramanmaran Onikiubat ilçesinde, 24 Temmuzda gölete giren ve boulma tehlikesi geçiren baba ile 3 çocuunu kurtaran akrabalar Sedat Deveci (42) yaamn yitirdi.

Bursann Osmangazi ilçesinde, 24 Temmuzda Demirta Barajnda yüzerken boulma tehlikesi geçiren 3 çocuunu kurtarmaya çalan Abdullah Hamzann (35) cansz bedeni bulunarak sudan çkarld.

Ana Sayfaya Git