Bölge kar'a teslim

Doğu ve Güneydoğu bölgesi kara teslim oldu.

Haberler 19.01.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou bölgesi, önceki günden itibaren etkili olan kar yana teslim oldu. Yüzlerce yerleim yeriyle ulam kesildi.

rnakta kent merkezinde 2, Uludere ilçesinde 2 ve Beytüebap ilçesinde 13 olmak üzere 17 köy ve mezra yolu ulama kapand.

l Özel dare ve Karayollar ekipleri bu yollar açmak için çalmalarn sürdürüyor.

Kent merkezinde dün balayan kar yann ardndan sabah saatlerinde sis de etkili oldu. Sis ulam olumsuz etkiledi.

Görü mesafesinin 10 metreye dütüü kentte, trafik ekipleri kontrol noktalarnda tedbirler alarak sürücüleri uyard.

SRT

Siirtte de kar yandan dolay 4 köy yolu ulama kapand, karda mahsur kalan 2 minibüs kurtarld.

l Özel daresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, kar yandan dolay Pervari ilçesinde 12 köy, irvan ilçesinde 4 köy yolunun ulama kapandn, yaplan çalmalarla 12 köy yolunun ulama açldn bildirdi.

Köylerle ulamn salanmas için çalmalarn devam ettiini belirten Canpolat, Halen 4 köy yolu ulama kapal. Ekiplerimiz youn mücadele sürdürüyor. Havalarn iyi gitmesi durumunda tüm köy yollar ulama açlacak. dedi.

Yoldan mahsur kalan bir minibüsün ekipler tarafndan kurtarldn ifade eden Canpolat, vatandalarn yolda mahsur kalmamas için tüm ihbarlarn deerlendirildiini aktard.

Karayollar 94. Siirt ube eflii ekipleri de irvan-Cevizlik yolunda karla mücadele çalmalar sürdürüyor. Ekipler, Oya-Cevizlik yolunda karda mahsur kalan 1 minibüsü kurtard.

ELAZI

Elazda da etkisini devam ettiren kar ya sonucu kapal köy yolu says 94e yükseldi.

Merkez ve ilçelerde üç gündür etkili olan kar ve tipi yaam olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle merkez ile Karakoçan, Palu, Maden, Sivrice, Kovanclar ve Baskil ve Keban ilçelerinde 94 köy yolu ulama kapand.

l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürlüüne bal karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarnn ulama açlmas için 24 saat çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüü hava tahmin verilerine göre, kentte yalarn yer yer kuvvetli yamur, yüksek kesimlerde karla kark yamur ve kar ya eklinde olmas bekleniyor.

Yetkililer, olumsuz hava artlar nedeniyle ulamda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi durumlara kar vatandalarn dikkatli olmas gerektii uyarsnda bulundu.

Baskil ilçesinde de sabaha kar balayan kar ya yaam olumsuz etkiledi.

BNGÖL

Bingölün Karlova ilçesinde, dünden beri etkili olan kar ya ve tipi nedeniyle, 25 köy yolu ulama kapand. Karla mücadele ekipleri, köy yollarn açmak için çalma balatt. Belediye ekipleri ise ilçe merkezinde çalmalarn sürdürürken, çar merkezinde biriken karlar, kamyonlarla ilçe dna çkarlyor.

VAN

Van Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamaya göre, olumsuz hava koullarndan dolay Bahçesarayda 70, çatakta 33, Bakalede 1 ve Gürpnar ilçesinde 50 yerleim birimine ulam salanamyor.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yollarn ulama açlmas için çalmalarn sürdürüyor.

lçe belediyeleri de etkili olan yan ardndan yol ve kaldrmlarda kar temizleme ve tuzlama çalmas yapyor.

- Hakkari

Hakkaride iki gündür aralklarla etkili olan kar hayat olumsuz etkiledi.

Valilikten alnan bilgiye göre, olumsuz hava koullar nedeniyle kent genelinde 76 köy ve 119 mezra yolu ulama kapand.

l Özel daresi karla mücadele ekipleri, bu yollarn açlmas için çalmalarn sürdürüyor. Belediye ekipleri de ehir merkezinde bulunan caddelerde kar temizleme çalmas yürütüyor.

Beyaz örtüyle kaplanan yüksek kesimlerde kar kalnl bir metreye ulat.

MU

Mu l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, kar nedeniyle 215 köy yolunun ulama kapandn, vatandalarn madur olmamas için ekiplerin kapanan köy yollarnda çalma yürüttüünü belirtti.

Dün gece etkili olan kar nedeniyle kent merkezi beyaza büründü.

Vatandalar evlerinin, i yerlerinin önünde ve araçlarnn üzerinde biriken karlar temizledi, belediye ekipleri cadde ve sokaklardaki kar küreme çalmas yapt.

BTLS

Bitlis l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle 165 köy yolunun ulama kapandn ifade etti.

Kapanan yollarn açlmas için ekiplerin yönlendirildiini aktaran Kurtkan, ksa sürede ulamn salanmas için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Belediye ekipleri de kent merkezinde karla kaplanan yollarda çalma yürüttü.

Ana Sayfaya Git