Bölge Sorumlusu

Van'ın Gürpınar ilçesinde dün etkisiz hale getirilen 4 örgüt mensubundan birinin örgütün sözde Özalp, Saray ve Başkale sorumlusu olduğu ortaya çıktı.

Haberler 21.08.2017 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçenin krsalnda saldr hazrlnda olan PKKl 4 teröristin etkisiz hale getirildii hava harekat sonras operasyon görüntüleri basnla paylald.

Görüntülerde, Van l Jandarma Komutanl ekiplerinin helikopterle operasyon bölgesine hareket etmesi, bölgedeki arama tarama faaliyeti ile ele geçirilen silah ve mühimmatlar görülüyor.

Saldr hazrlndaki teröristlere yönelik gerçekletirilen operasyon sonrasnda bölgede çalma yürüten güvenlik güçlerince alnan kaytta, hava harekatnda kullanld belirlenen, üzerinde yiki varsn Eren, ruhun ad olsun yazl mühimmat parçalar da bulunuyor.

Görüntülerde ayrca operasyon sonras helikopterle birliklerine dönen askerlerin, komutanlar tarafndan karlanmas da yer alyor.

- Sözde bölge sorumlusu da etkisiz hale getirildi

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, operasyonda etkisiz hale getirilen 4 PKKl teröristten birinin örgütün sözde Özalp, Saray ve Bakale sorumlusu Aras kod adl M.E. olduu belirlendi.

Bölgede operasyonlarn sürdüü örenildi.

- 3 saldrnn faili çkt

çileri Bakanlnca dün yaplan açklamada öldürülen 4 teröristin geçen yl AK Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Mutu, geçen ay da AK Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahinin ehit edilmeleri ile 15 Austosta Van Bakale Jandarma Komutanlna yaplan silahl saldrda Esmanur engüllerin yaralanmas olaylarnn faili olduu duyurulmutu.

Operasyonda 2 M-16 piyade tüfei, bir kalanikof piyade tüfei, bir RPG-7 roketatar, bir tabanca, 320 M-16 piyade tüfei fiei, 5 RPG-7 roketatar mühimmat, 8 el bombas, bir araç telsizi, bir gece görü dürbünü, bir kamera, bir güne paneli ve çok sayda örgütsel doküman ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git