Bölgenin kaderi değişecek

GÜNEYDOĞU Anadolu gezisine çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyarbakır'dan sonra geldiği Mardin'de Müslüman ve Hristiyanlara ait inanç merkezleri ile tarihi mekanları ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Bakanı Ersoy, Anadolu'nun da, Mardin'in de inanılmaz bir değer olduğunu belirterek, "Mardin'de her yol dolu ve güzel ama bu doluluğu 12 aya yaymamız lazım" dedi.

Haberler 23.09.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge gezisi kapsamnda Mardine gelen Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, ilk olarak beraberindeki Vali Mustafa Yaman ve AK Parti Mardin Milletvekili eyhmus Dinçel ile birlikte Cumhuriyet Meydanndaki bir cafede kahvalt yapt. Daha sonra Mardin Müzesini gezen Ersoy ve beraberindekiler, burada yetkililerden bilgi ald.

MARDNDEK TURSTK ALANLAR

Müzenin arkeopark alannda çocuklarla birlikte sembolik kaz çalmas yapan Bakan Ersoy, çocuklarla sikke basarak kumaa bask boya yapt. Daha sonra Ulu Camiye geçen Bakan Ersoy, güzergahtaki esnafla sohbet etti. Tarihi Ulu Camide l Müftüsü smail çiçekten cami hakknda bilgi alan Ersoy, buradan Süryani cemaatine hizmet veren 3 bin yllk Deyrulzafaran Manastrna geçti. Süryani Metropoliti Saliba Özmen ve Rahip Gabriel Akkurt tarafndan karlanan Ersoy, manastrdaki turistlerle sohbet ederek birlikte fotoraf çektirdi. Manastr hakknda Saliba Özmenden bilgi alan Bakan Ersoy daha sonra manastr gezdi.

TURZM 12 AYA YAYMAMIZ LAZIM

Ardndan Dara antik kentine geçen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, burada yapt ksa açklamada, Mardinin tarihi geçmiine dikkat çekerek, Anadolunun da, Mardinin de inanlmaz bir deer olduunu söyledi. Mardinin doal ve arkeolojik yapsna paha biçilemeyeceini belirten Ersoy, Mardin, Diyarbakr, Gaziantep ve çevresinin geleceinin, turizm açsndan çok parlak olduunu düünüyoruz. Bunu da bütün dünya ile paylaacaz. Mardinde her yol dolu ve güzel ama bu doluluu 12 aya yaymamz lazm. Bu birinci proje. kinci projemiz de gelirleri artrmamz gerekiyor. Türkiye u anda deerinin altna giriyor maalesef, hak ettii deere getirmemiz lazm. Biz de buna konsantre olacaz dedi.

Bakan Ersoyun Kzltepe ilçesinde bir düüne katldktan sonra anlurfaya geçecei örenildi.

Ana Sayfaya Git