BOLU MHP’de Şok! İstifalar ard arda geldi

Bolu’da, aralarında eski il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkan adayı, milletvekili adaylarının bulunduğu 400 kişi MHP’den istifa etti.

Haberler 14.09.2017 - 16:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bolu Adliyesi önünde toplanan partililer, burada açklama yapmak istedi. Polisin uyars üzerine adliyenin karsndaki Antparka geçen partililer, burada kendilerine datlan istifa dilekçelerini imzalad. Grup adna açklama yapan eski il bakanMustafa Özdemir, 50 yldr Türkiyenin gelecei için çok ey bekledikleri partilerinin yanl yola gittiini, yanl admlar attn gördüklerini söyleyerek öyle dedi:

15 yldr partimize ar küfürler eden bir siyasi parti ile yan yana gelinmesi ve onlara destek olunmas gibi milliyetçi düüncenin asla kabullenemeyecei yanllara artk tahammülümüz kalmamtr. Buradaki arkadalarmz bu partiye yllarca hizmet etmi kiilerdir. Burada istifa edenler eski il bakandr, ilçe bakandr, belediye bakan adaydr, milletvekili adaydr. Artk buramza gelmitir. Bu nedenle üzülerek de olsa istifa ediyoruz. 50 yldr bal bulunduumuz siyasi partiden ayrlyoruz.

Özdemir, istifa eden 400 kiinin yeni bir siyasi oluuma katlp katlmayacana ilikin soruya ise u cevab verdi:

Bizim gönlümüzde milliyetçi, ülkücü düünceyi silmemiz mümkün deildir. Bu 400 kii idealist insanlardr. Türkiyenin kaderini kimseye terk etme niyetinde deildirler. En dorusu hangi kurulu olursa orada mücadelesini devam ettirecektir. Bunu da çok ksa süre içinde Türk kamuoyu anlam olacaktr

Açklamann ardndan partililer istifa dilekçelerini adliyede Merkez lçe Seçim Kuruluna teslim etti.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git