Borçlu belediye

Batman Belediyesinin borcu 10 milyon lira azaldı

Haberler 15.07.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hulusi ahin, belediyenin borcunu 10 milyon lira azalttklarn söyledi.

Bir restoranda gazetecilerle buluan ahin, çileri Bakanl tarafndan görevlendirildii 24 Mart 2020den bu yana yürütülen çalmalar anlatt.

Valilik ve belediye hizmetlerinin birlikte yürütülebilmesi için youn mesai harcadn ifade eden ahin, ehrin dört bir yanna dokunan projeler hazrladklarn ve bunlar tek tek hayata geçirdiklerini vurgulad.

Kaçak yaplamayla mücadeleye büyük önem verdiklerini dile getiren ahin, Metruk binalarn ykmlar devam ediyor. Bu kapsamda 3,5 ayda toplam 18 metruk binann ykmn gerçekletirdik. dedi.

10 MLYON LRA BUHAR OLMU

Kendilerinden önceki HDPli yönetimin 12 otobüs alm için özel bir bankadan 20 milyon lira kredi çektiini anlatan ahin, öyle konutu:

Bu parann 10 milyon lirasn Devlet Malzeme Ofisine bu otobüsler için vermiler. Kalan 10 milyon lira buhar olmu. Bu 20 milyon lira borcu yüksek bir faiz oranyla almlar. Borç birkaç ay ödendikten sonra biz göreve gelince bize kald. Biz de bu borcu hemen yaplandrdk. Baka bir bankayla anlaarak 3 milyon lira fazla ödemekten kurtulduk.

Kente açk oto pazar kazandrdklarn belirten ahin, nevruz alannn olduu yerin etkinlikler dndaki zamanlarda tr park, pazar günleri ise oto pazar olarak kullanlacan dile getirdi.

60 MLYON LRA ÖDEDK

Belediyenin mali durumu hakknda da bilgi veren ahin, unlar kaydetti:

Göreve geldiimizde 23 Mart günü 375 milyon 504 bin 679 liralk borç vard. Geçen hafta itibaryla belediyemizin borcu 364 milyon 122 bin 793 lira. Yani 10 milyon lira ehrimizin borcunu azalttk. Ama aslnda 60 milyon lira ödedik. Neden? çünkü bu ehrin geleceini öyle bir borçlandrmlar ki. 30 milyon avro çalmayan bir artma sistemine borç yazmlar ve ne kadar öderseniz ödeyin kur farkna gittii için borç bir türlü azalmyor.

ahin, ilin su sorununun çözümü için çaba gösterdiklerini belirterek, ehre verdiimiz her 10 metreküp suyun 3 metreküpü ebekede kayboluyor. ebeke hatlar çok eski. Bu ehrin büyük ksmnda 20-30 yllk ebeke hatlar var. Hatlarn yenilenmesi konusunda da çalma balatyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git