Boynukalın görevi bıraktı

Ayasofya Camii İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki görevine geri döndü.

Haberler 09.04.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre geçici görevlendirme ile Ayasofya Camiinde imamlk yapan Prof. Dr. Mehmet Boynukaln, sal günü stanbul Müftülüüne görevden affn isteyen bir dilekçe sundu. Boynukalnn görevinden ayrlma talebi stanbul l Müftülüü ve Diyanet leri Bakanlnca kabul edildi. Prof. Dr. Mehmet Boynukalnn, Marmara Üniversitesi lahiyat Fakültesinde akademik kariyerine devam edecei örenildi.

GÖREVNDEN AYRILDI

Prof. Dr. Mehmet Boynukaln sosyal medya hesabndan yapt açklamada ise, Aziz kardelerim, asl mesleim üniversitede öretim üyelii olmasna ramen, Diyanet leri Bakanlnn talebi ve Marmara Üniversitesinin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebirdeki erefli makama görevlendirme ile geldim. ki gün önce akademik/ilmi çalmalarma daha fazla vakit ayrabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii erifindeki ba imam hatiplik görevimden affm ve görevlendirmemin sona ermesini istedim. Aldm kararn bir dier sebebi ise, milli iradeye kar pervaszca yaynlanan malum bildiriyle ilgili yalan yanl kyaslamalara gidilerek Ayasofya imam konuuyor da biz niye konumayalm. Gibi hezeyanlara meydan vermemektir.

KONUMA ÖZGÜRLÜÜ

86 yl sonra yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekanda ilk ba imam hatip olarak görev yapmam takdir eden Yüce Mevlaya sonsuz hamdü senalarm arz ediyor, bu göreve beni layk bulan idarecilerimize ve hassaten kymetli Cumhurbakanmza çok teekkür ediyorum. Bendeniz bu görevdeyken bildiim kadaryla, dilim döndüünce slam anlatmaya çaltm. Bunu yapamazsam Allah katnda mesul olurum düüncesiyle hareket ettim. Bu niyetin yarn Allah katnda bana ahitlik edeceini umuyorum. slama ve Kurana bir bütün olarak inanp yaamay Rabbim hepimize nasip etsin. Bugüne kadar bana desteini bildiren yahut düüncelerime katlmayan bütün kardelerimden Allah binlerce kez raz olsun. Allah yar ve yardmcmz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git