'Bu kapıdan çıktı, bir daha göremedim'

Mardinli olan ve Diyarbakır'da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş ile eşi Hediye Begdaş, 5 Mayıs 2019'da ortadan kaybolan oğulları Yusuf'un HDP'liler tarafından düğün aracı olarak süslenen minibüsle dağa kaçırıldığını söyleyerek, 4 Eylül akşamı oturma eylemine katılmıştı.

Haberler 01.05.2020 - 23:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinli olan ve Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begda ile ei Hediye Begda, 5 Mays 2019da ortadan kaybolan oullar Yusufun HDPliler tarafndan düün arac olarak süslenen minibüsle daa kaçrldn söyleyerek, 4 Eylül akam oturma eylemine katlmt. Sokaa çkma kstlamas nedeniyle HDP önündeki eyleme gidemeyen Celil Begda, evinin kapsnda oturup olunun yolunu gözledi. Bir yl önce bu kapdan çktktan sonra olumu bir daha göremedim diyen Begda, öyle konutu:

Olumun kaçrlnn bir yl doluyor. Bu kapdan saat 7.30da çkt, bir daha göremedim. Sokaa çkma kstlamas nedeniyle çadra gidemedik bugün. Ben evimin kapsnda çocuumun yolunu gözlüyorum, belki çkar gelir diye. Eylemimi burada devam ettiriyorum. Evlat acs çok zordur. Bir sene oldu kimseye anlatamadk bu acy. Koronavirüs nedeniyle herkes gelemiyor çadra, ama bayramdan sonra tekrar dolacak oras. Bütün aileler çocuklarn bekliyor. Evladmz gelene kadar oradan ayrlmayacaz. ya benim ölümüm, ya da benim olum. Oluma sesleniyorum, olum gel dayanamyoruz artk. Bak 13 kii geldi, teslim oldu, imdi de sen gel teslim ol. Ceza vermiyorlar. Ben perian durumdaym, gel artk.

Ana Sayfaya Git