Bu mesajlara aman tıklamayın...

Koronavirüs salgını dönemini fırsat bilen dolandırıcalar yeni bir yönteme imza attı. Dolandırıcılar, devlet tarafından salgın nedeniyle geri ödemesiz 3 bin lira destek verildiği yönünde mesaj atıyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, ''Bu mesajlara aman tıklamayın. Bu uygulama daha önce gördüğümüz telefon dolandırıcılığından farklı. Telefon rehberini ele geçiriyor. Yalan dolandırıcılık mesajını rehberdeki herkese o kişinin telefonundan gönderiyor. Güvendikleri tanıdıklarından geldiğini düşünen diğer insanlarda tıklayabilir bu tuzağa düşebilir." dedi.

Haberler 12.01.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salgn dönemini frsat bilen dolandrclar imdi de yeni bir yöneteme bavurdu. Dolandrclar, devlet tarafndan pandemi nedeniyle geri ödemesiz 3 bin lira destek verildii yönünde mesaj atyor. Mesajdaki internet sitesini tklayan vatandalarn telefon rehberi ele geçiriliyor ve rehberdeki herkese dolandrclarn mesaj gönderiliyor.

Dolandrclar telefon rehberini ele geçirerek rehberdeki herkese telefonun sahibi tarafndan mesaj gönderiyor. Mesajda ise Devletten geri ödemesiz pandemi destek bavurusu için uygulamay indir kur yazyor. Yaknlarndan mesaj geldiini düünen vatandalar, tereddüt etmeden mesajdaki internet sitesine tklayarak dolandrclarn ana düüyor. E-devlet sitesinin sahte bir kopyasna yönlendiren internet sitesi daha sonra kiilerin kredi kart bilgilerini ele geçirerek hesaplarn boaltyor.

REHBERMDEK HERKESE MESAJ GTT

Sultangazide yaayan Leyla Alparslan da dolandrclar nedeniyle madur olanlardan biri. Alparslan, mesajn bir arkadandan geldiini ve daha sonra kendi rehberinde bulunan kiilere de ayn mesajn gittiini söyledi.

Telefonuna virüs girdiini ve kullanmakta zorlandn belirten Alparslan, Telefonum pandeminden dolay sürekli çocuklarn elinde mesajdaki internet sitesine kimse tklad m bilmiyorum ama telefonuma virüs girdi.

Benden de rehberimdeki herkese mesaj gitti. Telefonun sönmüyor, çalmyor çok arlat telefon. Daha sonra arkadalarm beni aramaya balad, onlar mesaj attm söyledi. Ben o zaman anladm durumu. Herkese dikkate almamalar için mesaj attm. Daha önce bir arkadamn hesabndan 5 bin lira çekmiler. Korkuyor insan. Karakola gidip suç duyurusunda bulunacam. Telefonuma da format attracam. dedi.

BÖYLE BR EY OLSA DEVLET UYARMAZ MI? BU MESAJLARA AMAN TIKLAMAYIN

Tüketici Bavuru Merkezi Onursal Bakan Aydn Aaolu ise bu tür durumlarla karlaan vatandalara bankalarn arayarak haberdar etmeleri ve savcla suç duyurusunda bulunmalar konusunda tavsiyede bulundu.

Bu uygulama daha önce gördüümüz telefon dolandrclndan farkl. Telefon rehberini ele geçiriyor. Yalan dolandrclk mesajn rehberdeki herkese o kiinin telefonundan gönderiyor. Güvendikleri tandklarndan geldiini düünen dier insanlarda tklayabilir bu tuzaa düebilir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git