Bu mezra 8 yıldır karanlık

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde iddiaya göre 8 yıldır elektriksiz olan mezrada öğrenciler ödevlerini mum ışığında yapmaya çalışıyor.

Haberler 06.04.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesine bal krsal Bilgen Mahallesi Bitkili mezrasndaki vatandalar, iddiaya göre 8 yldr elektriksiz yayor. Yaklak 8 yl önce yararlandklar özel bir trafodaki elektriin kaçak kullanm nedeniyle Dicle EDA (DEDA) tarafndan kesilmesi üzerine karanla gömülen mezraya irket tarafndan bir daha enerji verilmedi. Yllar içinde mezraya elektrik götüren yüksek gerilim hatlar da koptu. Devrilen direkler ise topraa gömüldü.

Teknolojiden mahrum yayorlar

Mezra sakinlerinin elektriin yeniden verilmesi için yapt bütün giriimler ise sonuçsuz kald. Gece saatlerinde zifiri karanla gömülen mezrada yemekler mum nda yenirken, örenciler de derslerini mum nda yapmaya çalyor. Elektrik olmad için teknolojiden faydalanamayan kadnlar, elbiseleri ve bulaklar ise kuyulardan temin ettikleri su ile ykyor. Cep telefonlar ise komu krsal mahallelerdeki evlerde arj ediliyor.

Yllardr elektrik enerjisi için yetkililere bavuruda bulunduklarn fakat olumlu bir netice alamadklarn öne süren mezra sakinlerinden Müslüm Kyak, DEDA bizi 8 yldr cezalandrd. Suyun geldii günden beri elektriimiz kesildi. u an elektriksiz bir ekilde yayoruz dedi. çocuklarn mum nda ders çaltn söyleyen Kyak, yetkililerden yardm beklediklerini kaydetti.

Mezra sakinlerinden brahim Ate de 8 yldr elektrik enerjisi olmadan yaam mücadelesi verdiklerini defalarca bavuru yapmalarna ramen herhangi bir dönü alamadklarn söyledi.

Öte yandan mezrada taban suyunun yükselmesi nedeniyle tarm arazileri zarar gören ve yüzlerce meyve aac kuruyan vatandalar, yetkililerin duruma el atmasn istedi. Kendi imkanlar ile bir tahliye kanal oluturan köylüler, taban suyunun önünü kesemediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git