Bu sahtekar kimin adamı?

Siirt'te yakalanan sahte avukatın 16 suç kaydı olduğu ortaya çıktı

Haberler 20.09.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte duruma salonuna avukat cübbesiyle girmeye çalrken gözaltna alnan ve dolandrclk yapt gerekçesiyle tutuklanan kiinin 16 suç kayd olduu belirlendi.

Siirt Adliyesinde 16 Eylülde, 18 yandaki kza cinsel saldrda bulunduu iddiasyla hakknda dava açlan eski uzman çavu Musa Orhann yargland duruma salonuna avukat cübbesiyle girerken polisin dikkati sayesinde yakalanan ve dolandrclk suçundan tutuklanan Abdurrahman B. (42) ile ilgili balatlan soruturmada yeni bilgilere ulald.

Abdurrahman B. hakknda kamu görevini usulsüz olarak üstlenme, resmi belgede sahtecilik ve dolandrclk gibi farkl suçlardan 16 kayd bulunduu tespit edildi.

Soruturma kapsamnda, Abdurrahman Bnin adliyede ilem yapt belgeleri mercek altna alan polis, zanlnn irtibatl olduu kiileri de tespit etmeye çalyor.

KÜçÜKLÜÜMDEN BER AVUKAT OLMAK STEDMDEN CÜBBE LE ADLYELERDE DOLAMAKTAYIM savunmas

Tutuklanan Abdurrahman B, savclktaki ifadesinde, mesleini inaat içisi olarak belirterek, Aslnda hukuk bitirmedim, avukat deilim ancak küçüklüümden beri avukat olmak istediimden uzun zamandr avukat cübbesiyle farkl adliyelerde dolamaktaym. ifadelerini kulland.

Abdurrahman B, ifadesinde Siirt Adliyesine geldiinde Musa Orhann yargland durumadan bilgisinin olmadn, bu durumaya girme kastyla adliyeye gelmediini ileri sürdü.

BOANMA DAVASINA GRP, DURUMA ZAPTINA MZA ATMI

Siirt Adliyesinde o gün yaananlara ilikin Abdurrahman B, ifadesinde unlar kaydetti:

Aile mahkemesi önünde F.B. isimli bir kadnla karlatm. Kendisine Sosyal Hizmetlerin avukat olduumu söyledim. Bu srada üzerimde cübbe de vard. Ben herhangi bir ekilde kendisinden para istemedim. Anlamal boanma için yardmc olacam söyledim, hanmefendi de kabul etti. Avukat H.çyi daha önce tanmyordum, olay günü Siirt Barosunda gördüm. H.çye kendimi Tunceli Barosu avukat olarak tanttm. H.çye boanma davalarndan anlamadm, kendisinden yardmc olmasn istedim. Bunun üzerine avukat H.çnin bürosuna F.B. ve ei Ö.B. ile gittik. Avukat H.ç. protokolü hazrlad, tekrar adliyeye geldik. Aile Mahkemesinde bulunduumuz srada bana, F.Bnin avukat msn? diye sordular. Ben de Evet, avukatym. dedim. Bu srada da üzerimde cübbe vard. Duruma srasnda boanma protokolünü avukat olarak ben ibraz ettim. Duruma zaptna da imza attm. mzay kabul ediyorum.

AVUKAT OLARAK TANITARAK DOLANDIRICILIK YAPMI

Hakknda 16 suçtan ilem yapld tespit edilen Abdurrahman Bnin yaklak 6 ay önce de Mardinin Mazda ilçesinde kendisini avukat olarak tantarak vatandalar dolandrd iddiasyla tutukland ve bir süre cezaevinde kald örenildi.

OLAYLAR NASIL GELT?

Siirtte 16 Eylülde, 18 yandaki kza cinsel saldrda bulunduu iddiasyla hakknda dava açlan eski uzman çavu Musa Orhann yargland duruma salonuna avukat cübbesi giyerek girmek isteyen Abdurrahman B, daha önce hakknda sahtecilik suçundan ilem yapan Siirt Emniyet Müdürlüü Asayi ubesinde görevli bir polis memurunun dikkatinden kaçmamt.

üpheliyi tanyan polis memurunun durumu amirlerine bildirmesi üzerine polisler Abdurrahman Bye kimliini sormutu. Ben avukatm, avukata kimlik sorulur mu? tepkisi ile karlaan polislerin srarla istemesi üzerine Abdurrahman B. kimliini vermiti. Polis, kimlik bilgileri incelenen Abdurrahman Bnin daha önce hakknda ilem yapt kii olduunu belirlemiti. Gözaltna alnan zanl, dolandrclk suçundan tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git