Bu saldırı tüm kadınlaradır

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde Senanur Damgacı'ya elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz'ın (32) emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Yılmaz'ın evinde bulunan ekmek bıçağını biletmek için yanına aldığını söylediği, maskesiz gördüğü bir yolcuyu maske takması yönünde uyardığı sırada tanımadığı Semanur Damgacı ve annesinin kendisine hakaret ettiğini söylediği öğrenildi.

Haberler 26.11.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Damgacnn kendisine döner tekme attn öne süren üpheli Ylmaz, 50-60 kii üzerime geldii için kendimi kurtarmak için bçak gösterdim diyerek suçlamay kabul etmedi. üpheli Emrah Ylmaz, Silahla tehdit, Basit yaralamaya teebbüs ve Halk arasnda korku ve panik yaratmak amacyla tehdit suçlarndan tutukland.

BIçAI BLETMEK çN YANINA ALMI

üpheli Emrah Ylmazn emniyetteki ifadesinde olay günü evinde bulunan ekmek bçan biletmek için poetin içine koyarak yanna aldn söyledi. Poetin yrtlmas sonucu bça gazete kadna koyarak pantolonunun arka cebine koyduunu ifade eden Ylmaz, metroda karsnda oturan kadnn maskesini takmadn gördüünü, maske takmas yönünde uyardn ve kadnn kendisine kzgn bir ekilde karlk verdiini iddia etti.

BANA DÖNER TEKME ATTI

Astm hastas olmasna ramen kendisinin maske taktn kadna söylediini belirten üpheli Ylmaz, olayla ilgisi olmayan ve ismini bilmedii baka bir kadnn ve annesinin kendisine bardn ve hakaret ettiini öne sürdü. Tartmann büyüdüünü, metrodaki dier insanlarn kendilerini ayrdn ifade eden Ylmazn Bu srada genç bayan bana döner tekme att, tekme karnma geldi. Araya girenler beni tutmu olduu için ben karlk veremedim dedii örenildi.

HAKMLE SEVK OLDU

Kadköy-Tavantepe metrosunda dün akam saatlerinde kadnlara elinde bçakla tehditler savuran saldrgan Emrah Ylmaz (32) savclkta ifade vermesinin ardndan Silahla tehdit, Basit yaralamaya teebbüs ve Halk arasnda korku ve panik yaratmak amacyla tehdit suçlarndan ayr ayr tutuklanma talebiyle hakimlie sevk edildi. üphelinin ifadesini alan Cumhuriyet Savcs Fatmagül Yörükün hakimlie gönderdii sevk yazsnda Sokaklar, metrolar, korku dolu deil; güven dolu olmaldr. iddet ise önce dilde balar sonrasnda eyleme döner, olayda en çok dikkat çeken eylerden biri de üphelinin küfürleridir. Küfür, iddettir. iddeti yasalar uygulayarak engelleyebiliriz. Kadnlarn yaam hakkna sahip çkmak ve kz çocuklarna güvenli bir gelecek brakmak tüm toplumun asli görevidir denildi.

Emniyetteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Kartaldaki Anadolu Adalet Sarayna getirilen üpheli burada soruturmay yürüten Cumhuriyet Savcs Fatmagül Yörüke ifade verdi. Savc Yörükün hakimlie gönderdii sevk yazsnda üpheli Emrah Ylmazn 24 Kasm 2021 tarihinde Kadköy-Tavantepe Metro hattnn Bostanc durana kesici alet ile ulat belirtildi. Yolculuk esnasnda maske takma meselesi ile ilgili kimlii tespit edilemeyen bir kadn ile üpheli Ylmazn tartt belirtilen sevk yazsnda, üphelinin araya giren mütekiler Senanur ve Nilgün Damgacy darbedip bçakla yaralamaya çalt kaydedildi.

üphelinin elindeki bçakla metro içerisindeki yolculara tehdit ve hakarette bulunarak olay yerinden ayrld belirtilen sevk yazsnda üphelinin savunmasz gördüü müteki kadnlara saldrda kullanld takdirde öldürücü olaca neredeyse muhakkak bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teebbüs eylemi üphelinin iledii suçun vahamet derecesini arttrmaktadr denildi.

ÜPHELNN EYLEM TÜM KADINLARIN ÖZGÜRCE YAAMA HAKLARINA SALDIRIDIR

üphelinin yolcularla dolu vagon ve platformdan elindeki bça tehir ederek dolamasnn halk arasnda korku ve panik yaratmak amacyla tehdit suçuna vücut vermesi eklinde deerlendirildii sevk yazsnda vurguland. Sevk yazsnda Kent yaamnda insanlarn topluca bir anda bulunduklar etkinlik alanlar, rekreasyon alanlar, toplu tama araçlar ve duraklar ile buna benzer yerlerin kiilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açsndan daha emin mahaller olduu kabul edilir. Bu yerleik sosyal kabul ile üphelinin eyleminin yalnzca tartt mütekilere yönelik deil o anda trende ve platformda bulunan yolcularn, hatta tüm kadnlarn özgürce yaama, sokakta bulunma ve hayatlarna devam etme haklarna saldrdr ifadeleri kullanld.

KADINLARIN YAAM HAKKINA SAHP çIKMAK TÜM TOPLUMUN ASL GÖREVDR

Sevk yazsnda Sokaklar, metrolar, korku dolu deil; güven dolu olmaldr. iddet ise önce dilde balar sonrasnda eyleme döner. Olayda en çok dikkat çeken eylerden biri de üphelinin küfürleridir. Küfür, iddettir. iddeti yasalar uygulayarak engelleyebiliriz. Kadnlarn yaam hakkna sahip çkmak ve kz çocuklarna güvenli bir gelecek brakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaamnn akna duyduklar güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açdan onarlmas güç zararlara yol açacaktr. Bu deerlendirmeler nda üphelinin Halk arasnda korku ve panik yaratmak amacyla tehdit suçunu ihlal ettii kanaatine ulalmtr ifadeleri kullanld.

3 AYRI SUçTAN DA TUTUKLANMASI TALEP EDLD

Suçun ilendii yer, zaman dilimi, eylemin ileni ekli ve suçta kullanlan alet bir bütün olarak deerlendirildiinde kamera kaytlarndan da üphelinin kararlnn gözetildii vurguland. Savc Yörük, üphelinin Silahla tehdit, Basit yaralamaya teebbüs ve Halk arasnda korku ve panik yaratmak amacyla tehdit suçlarndan ayr ayr tutuklanmasn talep etti. Emrah Ylmaz, tutuklanma talebiyle hakimlie sevk edildi.

TUTUKLANDI

Kadköy-Tavantepe metrosunda bir kadn elinde bçakla tehdit eden üpheli Emrah Ylmaz, Silahla tehdit, Basit yaralamaya teebbüs ve Halk arasnda korku ve panik yaratmak amacyla tehdit suçlarndan tutukland.

Ana Sayfaya Git