Bu uçak uçmuyor, doyuruyor

Muğla’da Gökova-Köyceğiz karayolu üzerinde Airbus A300 hurda uçağı lüks bir lokantaya çeviren Karedenizli iş insanı Cemal Işıldak, hurda uçağı alternatif turizmin hizmetine sundu

Haberler 15.08.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karadenizli i insan Cemal Ildakn geçen yl Eylül aynda trlarla stanbuldan Mulaya tad 380 yolcu kapasiteli hurda Airbus A300 uça 25 dönümlük alanda montaj tamamlanarak lüks bir restorana dönütürüldü.

100 ton arlndaki dev uçan içi ve kanatlar masa ve sandalyeler ile donatlrken, uçan altnda kalan arazi de yaz aylarnda restoran olarak hizmet veriyor. ki ay önce hizmet vermeye balayan uçak lokanta karayolu üzerinde bulunmas nedeniyle yerli ve yabanc turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Merakl vatandalar önce maket olarak gördükleri uçan içine girince gerçek uçak olduunu anlyor.

DER UçAKLAR UçUYOR, BU DOYURUYOR

Mulaya tatil için gelen yerli ve yabanc turistler, karayolu kenarnda dev bir uçak görünce ziyaret etmeden ayrlmyor. Vatandalar, Yol üzerinde olmas nedeniyle ilgimizi çekti ve geldik. Uçak tasarm mükemmel. çok deiik bir konsept. Bu büyüklükte böyle bir uçak restorana rastlamadk. Turistik bir alanda hizmet vermesi de çok güzel. Bu uça dier uçaklardan ayran tek fark, onlar, uçuruyor bu doyuruyor dediler.

ENLER LE DÜNYADA TEK

Uçak Park iletmecisi Karadenizli i insan Cemal Ildk, uçak lokantann dünyada tek olduunun belirterek, Türkiyenin alternatif turizme ihtiyacnn olduunun bilincindeyiz. Bunun ilk adm olarak bu hizmeti güzel Mulamzda uyguladk. Bu uçak enleri ile Türkiyede deil, dünyada bir tane. Enleri ise yerden en yüksekte olan yani yerden 10 metre yüksekti. stanbuldan 15 parçaya bölünüp Mulaya gelmesi, 100 tonun birletirilip bir araya getirilmesi ve 25 bin metrekarelik bir alanda alternatif turizm hizmeti verme amacyla kurmu olduumuz bu uçan tatil köyümüzün ilk etab. Bu uçak bölge turizmine müthi bir heyecan getirecek dedi.

ELHAMDÜLLLAH SEZONA YETTRDK

9 ay gibi ksa bir sürede iletmeyi yaz sezonuna yetitirdiklerini belirten Ildak, Bizim amacmz ülkemize ne kazandrabiliriz ona bakyoruz. Yabanc turistlere nasl alternatif hizmet verebiliriz konusunda ben elimden geleni yapmaya çaltm. Elhamdülillah kazasz belasz bu sezona yetitirdik. Gelecek yl burada çok daha farkl konsept ile ülkemizin farkl yörelerin mimari yaplarn sentezleyerek özellikle Mula mimari ise konaklamay hedefliyoruz. Burada asl amaç ülkemize hizmettir, istihdam salamaktr. Bunu da baardk diye düünüyorum dedi.

BU çILGIN BR PROJE

Gelen müterilerin ilginç sorularn cevaplamak zorunda kaldn belirten Cemal Ildak, nereden aklnza geldi sorusuna Karadenizliye böyle bir soru sorulmamal diyerek, Bu gerçek mi, maket mi? Bu buraya nasl geldi? Gibi sorularla karlayorum. Toplumun böyle ilginç sorular var. Bu sorular da aydnlatmaya çalyorum dedi.

BU çILGIN BR PROJE

Projenin çlgn bir proje olduunu söyleyen Ildak, Önemli olan zoru baarabilmektir. Yaplan iten heyecan duymaktr. Her ey para demek deildir. Ülkemize ve bölgemize maddi açdan katk salayabiliyorsak ki bu bariz bir ekilde ortada salanlyor. Yerli ve yabanc turistin çok dikkatini çekiyor. Böyle bir konsept dünyada yok

CUMHURBAKANIMIZI AIRLAMAK STERM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan arlamaktan mutluluk duyacan belirten Karadenizli i insan Ildak, eref duyarz. Kapmz sonuna kadar herkese açk. Mutlu oluruz derken, açld iki ayda uçak restoran 200 bin kiinin ziyaret ettiini sözlerine ekledi.

Dört yl önce uçu ömrünü tamamlayan 1985 model, 380 yolcu kapasiteli ve 100 ton arlndaki Airbus A300 tipi uçak, i insan Cemal Ildak ve Nurettin Ildak kardeler tarafndan alternatif turizmde kullanlmak üzere satn alnd. stanbuldan Mulaya tanabilmesi için uzman bir ekip tarafndan 15 parçaya ayrlan dev uçak, trlarla turistlerin youn olarak tercih ettii tatil bölgelerinden Ula ilçesinin krsal Kzlyaka Mahallesine getirildi. Mula- Fethiye ve Fethiye-Antalya karayolu üzerinde 25 bin metrekarelik arazi üzerine monte edildi.

Ana Sayfaya Git