Bugünde 4 ilde karantina bölgeleri açıklandı

Bugünde 4 ilden karantina haberleri geldi.

Haberler 14.06.2020 - 22:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugünde 4 ilden karantina haberleri geldi.

KOCAEL

Kocaelinin Dilovas ilçesinde bir sokak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantina altna alnd.

Alnan bilgiye göre, ilgili kurum ve kurulular tarafndan yaplan çalmalar sonucunda, Mimarsinan Mahallesi Elmack Dere mevkisinde pozitif vakalar tespit edildi.

Test sonucu pozitif çkan baz kiiler tedavi altna alnd.

Kaymakamlk tarafndan, Elmack Dere mevkisinde 14 gün süreyle karantina tedbirlerinin uygulanmasna karar verildi.

Koronavirüsün asker uurlamasnda bulat haberleri doru deil

Mimar Sinan Mahallesi muhtar Alaattin Durmu, AA muhabirine yapt açklamada, bir fabrikada çalan kii ile ei ve çocuklarnda Kovid-19 görülmesi üzerine Kaymakamlk kararyla Elmack Dere mevkisinde 14 gün süreyle karantina uygulandn söyledi.

Baz medya organlarnda koronavirüsün asker elencesinde bulat yönündeki haberlerin doru olmadn aktaran Durmu, Koronavirüsün asker uurlamasnda bulat haberleri doru deil, elence falan olmad. 5-10 genç sadece kendi aralarnda askeri terminale götürmüler. Yemek verme, elence yapmak için 100-150 kii bir araya gelinmedi. Fabrikada çalan bir vatandamza koronavirüs bulam, o da ailesine bulatrm. u an ailesiyle hastanede karantinaya alnd. Kaymakammz da tedbir amaçl karantina uygulamtr. diye konutu.

ZONGULDAK

Zonguldakn Kozlu ilçesine bal Sivriler köyündeki bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantina altna alnd.

Alnan bilgiye göre, ilçeye bal Sivriler köyü Dere Mahallesinde, il dndan gelen akrabalarnn ziyaretinin ardndan rahatszlanan baz kiiler hastaneye kaldrld.

Bu kiilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çkmas üzerine 60 haneli mahallenin, lçe Umumi Hfzsshha Kurulunca karantina altna alnmasna karar verildi.

Karar üzerine 150 kiinin yaad mahalleye giri ve çklar yasakland, uyar yazs asld.

Sivriler köyü muhtar enol Takn, gazetecilere yapt açklamada, Yalovadan dedesinin yanna gelen bir kadn ile yanndakilerinin rahatszlanmalar üzerine hastaneye bavurduunu belirterek, Bu kiilerin testleri pozitif çkm. Temasl olduklar kiilerle birlikte mahallede karantina uygulamas balad. Mahallede bulunan 60 haneye giri çklar yasakland. diye konutu.

KAYSER

Kayserinin Pnarba ilçesinde, kz isteme merasimine katlan kiide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi, 5 ev karantinaya alnd.

Alnan bilgiye göre, ilçeye bal Yukar Borandere Mahallesinde kz isteme merasimine katlan bir kii rahatszlannca Kayseri ehir Hastanesinde tedavi altna alnd.

Kovid-19 testinin pozitif çkmasnn ardndan çalma balatan salk ekipleri, kiinin kz isteme merasiminde temasta bulunduklarna ulat.

l Hfzsshha Kurulu, 5 evde, 14 gün karantina uygulanmasn kararlatrd. Ekipler, karar üzerine evlerin çevresinde önlem ald.

Vatandalarn ihtiyaçlarn Vefa Sosyal Destek Grubu karlayacak.

ANLIURFA

anlurfada korona virüs tespit edilmesi nedeniyle 2 krsal mahalle, bir sokak ve 22 binada karantina uygulamas balatrken bir sokak ile 5 binada ise karantina uygulamasna son verildi.

anlurfa l Hfzsshha Kurulu merkez ve ilçelerdeki 2 mahalle, 1 sokak ve 22 binada korona virüs nedeniyle 14 günlük karantina uygulamas balatrken bor sokak ile 5 binada ise karantina uygulamasna son verdi. Kurulun kararnda, Haliliye ilçesinde 2 mahalle ile 8 bina, Karaköprü ilçesinde 3 bina, Eyyübiye ilçesinde 3 bina, Suruç ilçesinde bir sokak, Siverek ilçesinde 1 bina, Viranehir ilçesinde 7 bina karantinaya alnd.

Ana Sayfaya Git